Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Ikke skremt av Finnmark-statistikken: - Vi skal bite godt fra oss

Alta 2, Bjørnevatn, Norild og Bossekop har alle prøvd. Kan Hammerfest bli det første Finnmarks-laget som berger plassen i nye 3. divisjon?

Foto med tillatelse: ifinnmarklab

- Ja, vi er ganske sikre på at vi skal bite godt fra oss, svarer Hammerfests seniorleder Johan Vaseli på spørsmål fra norskfotball.com.

Alta har vært Finnmarks beste klubb i årrekke med spill på både nivå to og tre, og sist klubben ble utfordret lokalt het rivalen Hammerfest FK - forgjengeren til Hammerfest IF Stein, som nå er det fulle navnet.

Gapet ned til fylkets nummer to-klubb har vært stort, og siden spissingen av 3. divisjon foran 2017 har samtlige lag fra Finnmark rykket rett ned på første forsøk.

Bjørnevatn nærmest

I 2017 var det Alta 2 som var sjanseløse, Bjørnevatn fra Sør-Varanger var seks poeng fra trygg plass med sine 22 poeng i 2018, Vadsø-laget Norild var sjanseløse i 2018 og denne sesongen endte Bossekop nest sist.

Nyopprykkede Hammerfest har de siste ukene vært i kontakt med sine lokale konkurrenter for å dele erfaringer og lære på veien mot spill i allnorsk serie.

- Vi er godt i gang med samtaler som handler om både det sportslige, gjennomføring av reiser og lignende. Vi søker kompetanse og ønsker å ta del i erfaringene de har gjort seg. Det blir mye og dyre reiser, men det klarer vi. Den nærmeste kampen blir mot Skjervøy, dersom vi kommer i samme avdeling, og dit er det seks-sju timer med bil, forklarer Vaseli.

Hammerfest-leiren forventer at opprykket til 3. divisjon vil koste 1,5 millioner.

- Det skal vi fikse. Det er en optimisme i Hammerfest der mange har ønsket dette her. Opprykket er etterlengtet. Vi ser veldig frem til den første sesongen i allnorsk serie på mange år.

Ny hall

Hammerfest vant 13 av 14 kamper i 4. divisjon før Hamna ble slått 4-3 over to kvalifiseringskamper. En stor del av æren for det sportslige løftet de siste årene får den nye storhallen Vår Energi Arena der laget spiller sine hjemmekamper.

- Den sikrer oss gode treningsforhold året rundt og har veldig mye å si. Spillergruppen har også blitt mer seriøs og jobbet målrettet mot opprykk. I tillegg har vi gode ressurser inn mot laget og en dyktig trener, sier Vaseli som nå jakter forsterkninger til troppen.

- Vi ser på spillere i Finnmark i tillegg til at vi kan være heldige med folk som flytter hit. Det viktigste er å bygge videre på stammen vi har, og ingen i spillergruppen får penger for å spille hos oss.

HIF/Stein og Indrefjord dannet seniorklubben Hammerfest FK i 1994, og laget yppet seg en periode i 2. divisjon, men samarbeidsklubben ble slått sammen med HIF/Stein foran 2018-sesongen. Nå er både yngres avdeling og seniorsatsingen i samme klubb.

- Det var et ønske her å samle alle. Vi ser voldsomt mye unger på kampene der en gjeng yngre gutter også har dannet supporterklubben Hammerfest Ultras! De er mer enn klare for 3. divisjon, forteller Vaseli.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form