Lukk søk

Lavere divisjoner

April 11, 2021

- Ikke alle syns koronafotball er gøy over tid

Frigg går alltid for opprykk. Uansett når seriespillet måtte komme i gang i Norsk Tipping-ligaen. I mellomtiden er kjærligheten til spillet noe av det viktigste i koronatid for trener Magnus Aadland.

Listen er lagt lavt på Majorstuen i ei tid der Norsk Tipping-ligaen har vært stengt ned i over et år. Frigg-trener Magnus Aadland og spillerne forholder seg til nuet, og har tett på gitt opp en vårsesong. Håpet er høsten, og inntil videre er deltakelse det som teller på treningsfeltet.

- I forhold til kontinuiteten i spillerstallen har vi ikke kommet så ille unna korona-avbruddet. I en tid der vi hører mye om forfall blant yngre spillere, har kanskje vi erfart at mer rutinerte spillere i 25-27 års alderen har sett verdien av det å i det hele tatt få lov til å spille fotball. Vi har 4 frivillige økter i uka, fordi vi ikke kan kreve at folk setter jobb og annet i fare med eventuell smitterisiko på treningsfeltet. Så er det forskjell på hva spillerne vil når vi ikke kan trene som vanlig. Ikke alle syns koronafotball er gøy over tid. Når det er sagt har vi jevnt over bra treningsoppmøte med 16-18 spillere i snitt. I et Oslo der det ikke er noe annet å ta seg til er fotballtennis og det å røre seg litt et sosialt høydepunkt for mange, innleder Frigg-trener Magnus Aadland.

Mellom to stoler

Han kan se fram mot 11 turer til Vestland fylke. Når serien kommer i gang. Om det blir enkel eller dobbel serie spiller liten rolle når Frigg kjenner eimen av sagmugg og teften av opprykk i nesebora.

- Det er ikke så mange av oss som tror på seriespill før sommerferien. Da blir fokus mer på å gi et skikkelig tilbud her og nå. Når vi kommer i gang har vi et veldig godt lag med mye talent og treningsiver. Vi har litt mindre erfaring enn tidligere, men mange gode fotballspillere. Vi har opprykksambisjoner, men det er det flere som har i denne avdelingen. Vi må fokusere på å trene godt, og det å vekke kjærligheten til spillet, som er viktig på veien mot en åpning. Med korona-avstand er det blytungt å drille forsvarsrekker, men vi får jobbet mye med offensiv struktur, forteller Aadland videre.

Han er i likhet med mange andre i Norsk Tipping-ligaen oppgitt over at klubbene på nivå 4 forskjellsbehandles fra laga i PostNord-ligaen.

- Om man tenker toppfotball har vi Eliteserien, de beste laga i OBOS samt de 3-4 beste i Toppserien for kvinner som signerer skikkelige proff-spillere. Vi faller mellom to stoler, fordi både PostNord og Norsk Tipping-ligaen administreres av NFF. Det er ikke noe naturlig skille mellom nivå 3 og 4. Det er samme kampreglement, og faktisk en større næring her enn i PostNord. Rett nok er det noen få klubber der med en større økonomi, men ellers er det små forskjeller i ressurser på de andre laga der og de som spiller i Norsk Tipping-ligaen. Derimot er det et naturlig skille ned til 4.divisjon, som administreres av kretsene og som spilles med breddefotballreglementet, sier en engasjert Frigg-trener.

Han har i det store og hele mistet en spiller grunnet korona-restriksjoner. På den andre side kan det komme ned eldre spillere fra gjerdet når treningens blir mer normale igjen.

- Vi hadde en 16-åring i hospitering med Vålerenga, og plan var at han skulle dit med tiden. Det ble nok fremskyndet da arenaen med senior 3.divisjon ble usikker. Vi har også noen tidligere Frigg-spillere som er i venteboksen til det åpnes for å spille kamper, forteller Aadland

Kunstgress-laget

Frigg ble nummer 8 under 2019-sesongen, som var en trikkeserie langs Østlandet i tillegg til Norild fra det høye nord. 2021-sesongen er en blåkopi av avdelingsoppsettet for 2020. Noen terminliste er enda ikke sluppet, men det ligger an til kun en kamp på naturgress. Det er kanskje like greit.

- Vi har nok en spillestil som passer klart best på kunstgress. Tidligere har vi vunnet stort hjemme, for å tape borte mot samme motstander, og da med gress som underlag. Jeg syns jo fotball og naturgress hører sammen, men å få til et fornuftig antall treningstimer på det midt i Oslo er ikke mulig, avslutter Frigg-trener Magnus Aadland.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form