Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ikke alle feiret gjenåpning: - Lurer på hva NFF tenker

Senja og Bossekop er to 3. divisjonsklubber som trolig må trene videre med restriksjoner til tross for regjeringens lettelser torsdag kveld.

Foto med tillatelse: Aleksander Johansen, Alta IF

«Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand» heter det i de nye restriksjonene som ble lagt frem torsdag.

Problemfritt for store deler av Fotball-Norge, men svært trøblete for enkelte klubber i nord med andre klimatiske utfordringer.

- Vi har haller og mye snø, sier Senja-leder Walter Johnsgård til norskfotball.com og ler nærmest oppgitt over situasjonen.

Normalt for Alta

I Alta er nyopprykkede Bossekop i samme båt. De er avhengige av å gjennomføre alle sine økter innendørs i Finnmarkshallen.

- Det er umulig å trene utendørs i minusgrader og masse snø. Stadion vår er per dags dato en skistadion med løype. Jeg lurer på hva NFF tenker om dette, sier Bossekop-trener Martin Overvik til norskfotball.com.

For storebror i byen, Alta IF, var det svært viktig at de som PostNord-ligaklubb torsdag ble tatt inn under toppidrettsbegrepet. Det betyr at de kan trene som normalt også under tak.

- Det vil være grovt feil at våre konkurrenter kan trene vanlig fotball mens vi må kjøre avstand. Jeg er ikke noe happy med denne løsningen og kan tenke meg det kommer reaksjoner fra andre lag i samme situasjon som oss, sier Overvik.

Dispensasjon?

Alta fikk i fjor vår dispensasjon til å trene innendørs etter dialog med NFF, men da var det fotballforbundet selv som sto bak ordlyden «trening gjennomføres utendørs» i sin egen protokoll.

FK Senja håper en en lignende løsning denne gangen gjennom dialog med lokale myndigheter. Klubben som i fjor rykket ned fra 2. divisjon disponerer en to år gammel storhall til 70 millioner.

- Vi skal søke kommuneoverlegen om å få trene innendørs siden vi har storhallen. Slik jeg har forstått det kan kommunen lage lokale tilpasninger, og her har kommuneoverlegen vært veldig på at vi må tilpasse oss viruset og leve med det. Vi søker, så får vi se, sier Johnsgård.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form