Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Hopen klar for opprykksekspertene: - Gleder meg!

Etter fem sesonger i 3. divisjonsklubben FUVO, blir Ørjan Hopen nå spillende trener i den nyopprykkede 5. divisjonsklubben Bøn FK.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Spill og trenerjobb i Bøn passet fint å kombinere med min nye jobb. Jeg får trent litt og holdt meg i form samtidig som venstrefoten fortsatt ikke er så verst. Dette blir morosamt! Jeg gleder meg, sier Hopen til norskfotball.com.

Dagen før dagen presenterte Bøn-ledelsen årets julegave til hele klubben med et komplett trenerteam for lagene i 5. og 7. divisjon. Per Dahl får med seg André Fornes som hovedtrener mens Hopen og Heine Lundahl blir spillende trenere.

Jonas Fossum blir keepertrener og kompletterer teamet på Bøn stadion i Eidsvoll.

- Dette blir spennende og vi gleder oss til 2023-sesongen, meler Bøn på sin Facebook-side.

Motivert

Midtbane-eleganten med den velkjente venstreslegga blir en sjelden profil på nivå seks i norsk fotball. Sogndal-karen med en fortid i moderklubben, Bryne, Nest-Sotra, Levanger, Skeid og FUVO skal for første gang spiller lavere enn i 3. divisjon.

Han ble FUVO-spiller i 2018 og scoret sju mål da laget rykket opp fra 4. divisjon påfølgende år. 2020-sesongen ble som kjent avlyst i Norge, og da FUVO endelig fikk lov å spille kamp igjen sommeren 2021, etter en pause på 474 dager, pådro Hopen seg en alvorlig kneskade.

Først i cupkvalifiseringen i april i år var 30-åringen tilbake på banen. 13 kamper og ett mål ble fasiten denne sesongen for et FUVO-lag som endte på en fin sjuendeplass i 3. divisjon avdeling 6.

- Blytungt. Det kom uten noe forvarsel. Jeg slo en corner, og så smalt det bare på utsiden av kneet. Det gjorde ikke vondt, men jeg klarte ikke gå på foten. Det var helt merkelig. Jeg skjønte ingenting. Jeg vet jo etter hvert hvordan en del skader kjennes ut, men jeg trodde det skulle gjøre skikkelig vondt om noe i kneet ryker. Det sa bare pang, sa Hopen til norskfotball.com etter kneskaden i fjor sommer.

Fra 9. til 5. divisjon

Den lille klubben Bøn FK fra Eidsvoll kommune har etter noen sesonger med lav aktivitet og svake resultater, bygd opp både yngres avdeling og seniorfotballen.

A-laget har faktisk rykket opp fire sesonger på rad og med det tatt raskeste vei fra 9. til 5. divisjon! Det er en imponerende prestasjon uansett nivå og nasjon.

Kompisgjengen sørget også i høst for KM-tittel og opprykk også for rekruttlaget som i 2023 dermed skal spille i 7. divisjon - to divisjoner lenger opp enn A-laget befant seg i for kun fem år siden!

5. divisjon på Romerike 2023 består av: Gjerdrum, Blaker, Søndre Høland, Skjetten 2, Fet, Bjerke, Skedsmo 2, Aurskog-Finstadbru, Raumnes & Årnes 2, Aurskog-Høland 2, Bøn og Hvam.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form