Lukk søk

Lavere divisjoner

October 27, 2023

Hønefoss-legenden tar over Jevnaker: - Hadde rett og slett et «luksusproblem»

Mr. Hønefoss skal hjelpe Jevnaker? Ja, det er faktisk sant. Frode Lafton tar over som Jevnaker-trener etter Bengt Eriksen.

Foto: Digitalsport

- Jevnaker IF Fotball ansetter Frode Lafton som A-lagets hovedtrener for 2024-sesongen, var meldingen som vekket folket på Hadeland og Ringerike fredag morgen.

47 år gamle Lafton omtales som Mr. Hønefoss med 20 sesonger og 523 kamper for klubben i de fire (!) øverste divisjonene.

Da han la opp, hadde han spilt 184 seriekamper på rad for HBK. Lafton forsøkte seg siden som trener på AKA Arena, men fikk sparken da klubben lå i 2. divisjon høsten 2018.

Nå tar han altså over Hønefoss' gamle erkerival Jevnaker.

Forbigått

Jevnaker var lenge best i distriktet og spilte tre sesonger på nivå to midt på 90-tallet.

Samtidig som nedrykk og fotballhverdagen etter hvert kom til bygda, startet også naboen Hønefoss klatringen og påførte «De Ubestikkelige» og andre JIF-patrioter ytterligere smerte.

Med ansettelsen av Lafton som ny trener, går Jevnaker også ut med økte ambisjoner. Laget endte på sjuendeplass i 4. divisjon med hele 29 poeng opp til Åssiden denne sesongen.

Nå siktes det igjen mot 3. divisjonsspill på Jevnaker stadion.

- I klubbens strategiplan for 2024-2026, som nettopp har vært ute på høring hos alle i og rundt klubben, fremgår det at hovedmålet for A-laget er å vinne 4. divisjon i 2026. Majoriteten av spillerne på laget skal være lokale, skriver Jevnaker.

Kjenner klubben

Selv om Frode Lafton er HBK-mann, er han godt kjent med Jevnaker stadion gjennom diverse treneroppgaver i yngres avdeling de siste tre årene.

Sammen med Rune Bølgenhaugen, som nå blir assistent, ønskerJIF-ledelsen at Lafton skal videreføre ungdomssatsingen opp på A-nivå og forvalte klubbens egne spillere i seniorfotballen.

Ansettelsen av Lafton betyr samtidig at Bengt Eriksens periode i klubben ble på kun ett år. Trenerveteranen gjorde comeback foran 2023-sesongen for å ta over 4. divisjonsklubben.

- Vi takker Bengt Eriksen for alt han har bidratt med både på og utenfor banen. Eriksens kontrakt med klubben løper ut november, og det er ingen dramatikk i trener-byttet. Klubben hadde rett og slett et «luksusproblem» med tanke på at flere viste interesse for jobben, skriver Jevnaker.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form