Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Høgmo-suksess i Sverige: - Kunne trent Real Madrid

Per-Mathias Høgmo som Real Madrid-sjef? Det er en jobb nordmannen er kvalifisert for, mener Häckens sportssjef Martin Ericsson.

Foto: Digitalsport

Høgmo hadde allerede en høy stjerne i svensk fotball etter oppholdet i Djurgården, men får stadig nye fans i vårt naboland i takt med Häckens opptur.

Göteborg-laget ligger for tiden på en råsterk andreplass i Allsvenskan bak nettopp Djurgården og er for involvert i gullkampen i konkurranse med ambisiøse storklubber som Hammarby, Malmö og AIK.

- Han kunne trent Real Madrid, sier Häckens sportssjef Martin Ericsson om Høgmo til Expressen.

Spania?

Den 42 år gamle sportssjefen opplever - sammen med Høgmo - stor suksess på Hisingen. Og om to uker venter det som kan bli en helt avgjørende seriefinale mot Djurgården.

Store deler av æren for at «lille» Häcken i hele tatt befinner seg i denne posisjonen gis til den tidligere norske landslagssjefen som også var innom Fredrikstad før returen til Sverige.

- I min verden er han en av få trenere fra Skandinavia som med sin lederstil kunne trent Real Madrid. Da tenker jeg også på måten han er på og hvor trygg han er på seg selv, sier Ericsson.

- Jeg mener han har den kompetansen som trengs for å lede et lag med mange ulike typer individer.

Reddet Djurgården

I 2013 ble Høgmo hentet til storklubben Djurgården, Häckens største konkurrent til det som kan bli klubbens første seriegull, og bidro til at klubben ikke ramlet ned i Superettan.

Da Gratangen-karen returnerte til svensk fotball i fjor vår, lå klubben som tradisjonelt sett har vært IFK Göteborgs lillebror i byen helt sist i Allsvenskan med seks poeng på åtte kamper.

Et drøyt år senere er situasjonen snudd på hodet og Høgmo hylles igjen for sin snuoperasjon.

- Allsvenskans morsomste fotballag, konkluderer Aftonbladet-kommentator Simon Bank.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form