Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Hjemmebanetrøbbel for Lyn - igjen: - Vi har jo nesten ikke spilt hjemme i år

Lørdag skulle Lyn invitert til lokaloppgjør mot Grei på Bislett, men i Oslo sentrum byttes 3. divisjonsfotball ut med Alan Walker og Zara Larsson.

Foto: norskfotball.com

Det blir musikkglad ungdom på Findings-festivalen og ikke Bastionen som inntar den legendariske arenaen i sentrum av hovedstaden lørdag.

Istedet henvises Lyn-fansen som ønsker å se møtet med Grei til KFUM Arena der det er avspark på det mindre publikumsvennlige tidspunktet lørdag kveld klokken 18:00.

- Vi har jo nesten ikke spilt hjemme i år, sier trener Jan Halvor Halvorsen til Dagsavisen om banesituasjonen.

Bislett-gresset var ikke klart til seriestart, og i likhet med Lyn-damene i Toppserien kunne heller ikke herrene bruke arenaen på Kringsjå da deler av banen ikke hadde tålt vinteren og løsnet.

Tre hjemmebaner

Lyn startet sesongen med to hjemmekamper på Nordre Åsen - et anlegg som også har lidd under betydelige problemer de siste årene og senest denne uken.

Siden har det blitt fire seriekamper på Bislett før KFUM Arena blir arenaen lørdag slik den også var 19. juni da Grorud 2 ble slått 3-2.

Dersom NFFs kampoppsett og terminliste kan legges til grunn, vil sesongens fem siste hjemmekamper mot Skeid 2, Os, Stabæk 2, Ready og Oppsal alle bli avviklet på Bislett-gresset.

Lyn-fansen har vært tydelige på at de ønsker Bislett som kamparena de siste årene, men Oslo-klubben har siden konkursen i 2010 også hatt Frogner stadion og Kringsjå, der klubbhuset ligger, som hjemmebaner.

Så sent som i fjor spilte 3. divisjonslaget på kunstgressbanen ved Sognsvann.

Serieleder

Den hardtsatsende og meritterte Lyn-troppen leder 3. divisjon avdeling 1 foran ti serierunder før opprykket skal feires. 2-2-kampen mot Kjelsås-rekruttene mandag var kun den fjerde i år som ikke endte med seiersrop fra Lyn-garderoben.

Nordstrand knep inn to poeng med å slå Groruds andrelag, men Thomas Holms gutter har tre poeng opp til den tradisjonsrike klubben som rett og slett bare skal opp i 2. divisjon denne sesongen.

I vitner signerte sportslig leder Tor Ole Skullerud den ene profilen etter den andre fra Obos-ligaen, og også de siste ukene er troppen solid forsterket.

Først kom Even Bydal, som etter å ha fått kontrakten med Raufoss terminert var aktuell for flere klubber på både nivå én og to, og torsdag ble Mikkel Tveiten hentet tilbake fra Skeid.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form