Lukk søk

Internasjonal fotball

November 5, 2023

Historiske 61.683 tilskuere så Høibråten tape cupfinalen

Foran snaue 62.000 tilskuere på National Stadium i Japan ble det finaletap i J League YBC Levain Cup for Fetsund-gutten Marius Høibråten.

Foto: Digitalsport

Forsvarsspilleren ble solgt fra Bodø/Glimt til japanske Urawa Red Diamonds i januar og har allerede rukket å oppleve mye i japansk fotball.

Lørdag besøkte han National Stadium i Tokyo der hele 61.683 mennesker var på plass for å se møtet med Avispa Fukuoka - den best besøkte finalen i J League YBC Levain Cup noen sinne.

Takahiro Akimoto reduserte til 2-1 midtveis i andre omgang for Urawa Reds, men det ble også kampens siste mål.

- Å tape en cupfinalen er tungt for alle. Det tar tid å komme over, men vi er profesjonelle og har en ny kamp om kort tid. Vi må lade se fremover og forberede oss til den, sa kaptein Hiroki Sakai etter 2-1-tapet.

Fra Fetsund

Marius Høibråten spilte 90 minutter for Urawa Reds og har der selskap av en annen skandinav i de bakre rekkene.

Danske Alexander Scholz etter inne i sin tredje sesong i japansk fotball etter overgangen fra FC Midtjylland, men lørdag kunne de ikke de gjøre noe med Avispa Fukuoka-gjengen.

Marius Høibråten kommer fra Fetsund utenfor Lillestrøm og ble tidlig hentet til LSK. Foran 2014-sesongen signerte han for Strømsgodset før det høsten 2018 ble overgang til Sandefjord.

I mai 2020 sikret Bodø/Glimt seg forsvarsspilleren som dermed fikk være med på oppturen i Bodø med seriegull og spill i Europa. I januar forlot 28-åringen Norge til fordel for japansk fotball.

Sentral i finalen

Overgangen til Japan og ikke minst japansk fotball får lite oppmerksomhet i Norge, men i mai preget Høibråten overskriftene etter den asiatiske Champions League-finalen.

Høibråten var involvert i situasjonen som førte til det avgjørende selvmålet da Urawa Red Diamonds slo Al-Hilal fra Saudi-Arabia 1-0 i den siste og avgjørende finalekampen.

- Dette er et øyeblikk jeg bare har drømt om. Jeg kan ikke tro det, sa kaptein Sakai etter Champions League-triumfen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form