Lukk søk

PostNord-ligaen

July 7, 2021

Historisk Sotra-duell: - Selvfølgelig er det spesielt

Ferske Sotra Sportsklubb og enda ferskere Øygarden Fotballklubb møtes for første gang i kveld. I potten ligger tittelen «Best på Sotra».

Sotra SK har riktignok solide tradisjoner, men da som IL Øygard før Foldnes Idrettslag, Brattholmen Idrettslag og Øygard gikk sammen om å danne den store breddeklubben Sotra SK.

Foran 2020-sesongen fulgte Nest-Sotra etter da de samlet satsingen i nye Øygarden Fotballklubb og sa fra seg Obos-ligaplassen til nykommeren. Også Sotra SK var ønsket med i samarbeid, men endte opp med å stå alene. Nå møtes de to naboene for første gang.

- Kampen er viktig. Selvfølgelig er det spesielt med et lokalderby. Vi gleder oss masse til denne kampen og har troen på at vi kan slå tilbake med en seier, sier trener Tommy Knarvik i et videointervju på Øygardens Facebook-side.

Svak start

For å gjøre oppgjøret enda mer spesielt er det verdt å nevne at Knarvik tidligere ledet nettopp Sotra SK. Nå er han sjef for rivalen med høye ambisjoner, men en middels start på sesongen.

Uavgjort mot et ungt RBK 2 var skuffende, tap i Arendal og Egersund er ingen skam, men da kun Notodden er slått så langt blir fire av tolv poeng tynt for et lag som gjerne vil tilbake til Obos-ligaen på første forsøk.

- Ja ,det er i grunn det. Jeg syns vi hvert fall kunne hatt fire til så hadde vi vært litt nærmere målsettingene vi har satt, men jeg ser positivt på fortsettelsen. Vi er i stadig forbedring og har en gruppe som trenger litt tid på å bli samkjørte, sier Knarvik.

Sjokket mot Skeid

Renate Blindheims Sotra så ut som et kasteball i oppkjøringen og åpnet med ett poeng på tre kamper før det ble en meget overraskende 1-0-seier mot Skeid i helgen.

Det betyr at de to rivalene faktisk er tabellnaboer foran kveldens derby.

- Jeg føler vi blir sterkere og sterkere strukturmessig. Nå må vi bare trykke på noen knapper offensivt og få de offensive spillerne til å levere litt flere målpoeng og bli litt mer skarpe i den siste finishen så skal vi score litt flere mål og ta litt flere poeng, sier Knarvik.

Øygarden meldte dagen før kamp at rundt 300 sitteplassbilletter var solgt og at det dermed var kun 200 seter igjen til onsdagens duell. Totalt kan 900 mennesker få plass på Ågotnes.

- Vi oppfordrer alle å være tidlig ute med å få tak i billetter og sikre seg plass til denne kampen. Kampen om hvilket lag som er best på Sotra, skriver ØFK på sin hjemmeside.

Kamper onsdag:

Avdeling 1:

Alta - Vålerenga 2
Florø - Moss
Fløya - Asker
Bærum - Hødd
Eidsvold Turn - Brattvåg
Senja - Tromsdalen

Avdeling 2:

Skeid - Nardo
Vard Haugesund - Egersund
Øygarden - Sotra

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form