Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Historisk bortemål og forsterkninger: - Årets beste bortekamp!

Etter 883 minutter uten scoring på bortebane, kunne Hammerfests Kasper Thomassen slippe jubelen løs på Narvik stadion.

Foto: norskfotball.com

Først i bortekamp nummer ti, seks måneder ut i sesongen, kom sesongens første bortescoring for Hammerfest-gjengen.

Det var altså Hammerfests første nettkjenning utenfor Finnmark denne sesongen og etter opprykket til 3. divisjon i fjor vinter. Thomassens fulltreffer så også lenge ut til å sikre 2023s første bortepoeng, men Mjølner avgjorde med to sene mål.

- Årets beste bortekamp fra oss, men hjelper akkurat nå lite når vi føler vi fortjente bedre, skriver Hammerfest på sin Facebook-side.

Busstur

Hammerfest har en utfordrende reise-logistikk slik norskfotball.com tidligere har omtalt denne sesongen i forbindelse med bortemøtet med Sarpsborg 2.

Forrige helg kjørte laget buss fra Finnmark til Narvik. Ifølge gulesider er det en reise på 615 kilometer - én vei - på nærmere ti timer.

- Vi tar en lang busstur til Narvik for å møte Nord-Norges svar på PSG, Mjølner, skriver Hammerfest.

Etter spissingen av 3. divisjon har ingen nyopprykkede lag fra Finnmark klarte å klore seg fast på nivå fire. Det vil heller ikke skje med Hammerfest som står uten poeng etter 19 kamper.

I 2017 var Alta 2 sjanseløse, Bjørnevatn fra Sør-Varanger var seks poeng fra trygg plass med sine 22 poeng i 2018, Vadsø-laget Norild var sjanseløse i 2018 og i fjor endte Bossekop nest sist.

På bortebane var Hammerfests målforskjell 0-45 før Thomassen sprakk nullen i Narvik. Hjemme i den nye hallen i Finnmark scoret fem ganger og vært nær poeng i ettmålstapene mot Tromsø 2 og serieleder Follo.

Tre forsterkninger

Da norskfotball.com snakket med Hammerfest og seniorleder Johan Vaseli i fjor høst hadde han nylig gjennomført samtaler med flere av sine lokale konkurrenter for å dele erfaringer og lære på veien mot spill i allnorsk serie.

Opprykket var forventet å koste den lille klubben 1,5 millioner.

- Det skal vi fikse. Det er en optimisme i Hammerfest der mange har ønsket dette her. Opprykket er etterlengtet. Vi ser veldig frem til den første sesongen i allnorsk serie på mange år, sa Vaseli.

Den tynne troppen har fått viktig påfyll denne høsten av Ingars Sarmis Stuglis, Kaspars Svarups og Mariss Bite. Trioen har bosatt seg i byen og er alle klare for søndagens hjemmekamp mot Fløya.

PS! HIF/Stein og Indrefjord dannet seniorklubben Hammerfest FK i 1994, og laget yppet seg en periode i 2. divisjon, men samarbeidsklubben ble slått sammen med HIF/Stein foran 2018-sesongen. Nå er både yngres avdeling og seniorsatsingen i samme klubb.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form