Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Hetlevik før storkampen mot Lyn: - Vet altfor lite om dem

Ruben Hetlevik vet at toppkampen mot Lyn absolutt ikke bør ende med tap, men skulle gjerne hatt bedre oversikt over hva som venter på Lysekloster Family Arena i ettermiddag.

Foto: Digitalsport

Mens Lyn måtte nøye seg med treningskamp mot 4. divisjonslaget Råde da serieåpningen ble utsatt grunnet smitte i Årdal-troppen, benyttet Frigg og Lysekloster helgen til å sikre seg tre poeng og pen målforskjell.

Og jada, det er lenge igjen, men med kun 13 seriekamper er det ikke rom for mange bananskall for laget som skal opp. Da sier det seg selv at den eventuelle taperen av lørdagens storkamp i vest mellom Lysekloster og Lyn kan være i trøbbel allerede.

- Jeg tror ikke serien blir avgjort denne lørdagen, men vi bør jo selvfølgelig unngå å tape ja, sier Lysekloster-sjef Ruben Hetlevik til norskfotball.com.

- Hva vet du om årets Lyn-lag?

- Vi vet altfor lite om dem! De grunnleggende tingene har vi kontroll på, men jeg skulle gjerne hatt mer detaljer. Men sånn blir det i andre serierunde og med få treningskamper. Det ville vært det samme uansett hvem vi møtte. Lyn har gått ut høyt med sitt nye prosjekt, som jeg har troen på, der de henter spillere fra Obos-ligaen, så det er vanskelig ikke å ta de seriøst. De har slitt de siste årene, men fremstår i grunn som et solid 2. divisjonslag jeg er helt trygg på blir med i toppen.

Opprykkskampen

3. divisjon avdeling 4 ser ut som en av de tøffere på nivå fire med sterke lag som Lyn, Frigg, Lysekloster og Fana - fire lag som alle gjerne tar steget opp denne sesongen. Hetlevik vurderer opprykksstriden slik:

- Jeg tror det blir ultrajevnt. Det kan fort bli en fem-seks lag der kun noen få poeng vil skille. I tillegg til de fire lagene du nevner syns jeg Sandviken og Stord ser bra ut. På 13 kamper kan de lure seg inn i miksen.

- Ble dere skremt av Friggs maktdemonstrasjon mot Fana?

- Vi fikk hvert fall respekt. Det var et varsel for oss andre samtidig som Fana manglet et par viktige spillere. Jeg har også en mistanke om at de hadde en litt naiv inngang til toppkampen og fikk seg en solid lærepenge.

Hetlevik forteller at det snakkes fotball i den lille bygda Lysefjorden i Os kommune før storkampen mot Lyn. Etter 7-0-seier over Sogndal-juniorene i serieåpningen håper han på fullsatt tribune i Lysekloster Family Arena lørdag.

- Jeg håper på en fin ramme da det virker som det kommer mange både fra de og oss!

Tålmodig ledelse

Hetlevik, som skrev ny treårskontrakt i fjor sommer, føler ikke på noe press for å få hardtsatsende Lysekloster opp denne sesongen. Tvert imot forteller han om en tålmodig klubbledelse som tenker langsiktig.

- Det er ingen trusler i hverdagen hos oss, nei. Men vi har veldig lyst til å rykke opp. Og vi har store planer for fremtiden så jo før, jo bedre.

- Hvordan er årets tropp sammenlignet med tidligere utgaver?

- Den store forskjellen er at vi har lykkes med å få tak i de lokale unge, sultne spillerne med potensial. Før hentet vi spillere som var litt for gode for 3. divisjon, men som kanskje ikke hadde det utviklingsfokuset mange har nå. Vi har også slitt med kontinuitet i troppen, og der har faktisk korona vært bra for oss, sier Hetlevik og forklarer:

- Tidligere mistet vi tre-fire spillere til høyere nivå da de ikke hørte hjemme hos oss over tid. De gjorde det bra og ble plukket opp. Uten kamper har vi i stedet klart å styrke oss og fått trent sammen i nesten ett år. Den muligheten har vi ikke hatt før. Da var det ofte stor rullering hvert halvår. Spillestilmessig er vi kommet ganske mye lenger enn før.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form