Lukk søk

Lavere divisjoner

October 24, 2023

Herd må vente på kvalifiseringsmotstander: - Spesiell situasjon

Herd avgjorde kampen om førsteplassen i 4. divisjon Sunnmøre i sluttminuttene, men må vente flere uker på å få spille opprykkskvalifisering.

Foto med tillatelse: SK Herd

Fredag kveld kunne Herd feire at de avgjorde den jevne 4. divisjonsavdelingen på Sunnmøre med et sent vinnermål borte mot Bergsøy.

Ålesund-klubben måtte vinne da Ørsta gjorde jobben borte mot Rollon og avgjorde først tre minutter før slutt da Scott Fellows kjempet en corner over streken.

Det betyr kvalifiseringskamper om opprykk - igjen - men hvem skal Herd spille mot?

- I år er vi i den spesielle situasjon at det ved serieslutt ikke vites om vinneren av 4. divisjon i NFF Nordmøre og Romsdal, Træff 2, kan rykke opp, skriver Herd på sin Facebook-side.

Træff 2 på topp

Træff 2 avsluttet sesongen med å slå Eide og Omegn 3-2 på bortebane. Rekruttlaget vant med 4. divisjon Møre og Romsdal ett poeng foran Surnadal og to poeng foran Tomrefjord.

Men Træff 2 kan kun rykke opp dersom klubbens førstelag berger plassen i 2. divisjon. Det kan i teorien ikke bli avklart før så sent som 11. november.

I en meget tett nedrykksstrid med en rekke lag involvert ligger Træff nå på tiendeplass, men kun to poeng skiller ned til Brattvåg og Fram Larvik som er under streken sammen med Aalesund 2.

Med utgangspunkt at ingenting blir avgjort før 11. november, er Herds kvalifiseringskamper foreløpig berammet til 18. og 25. november.

Det betyr at det kan gå over en måned fra siste seriekamp til opprykket blir avgjort for Herds del.

Kan bli flyttet

Herd skriver på sine Facebook-sider at det finnes en liten mulighet for at kampene spilles 12. og 18. november dersom Træffs fremtid som 2. divisjonsklubb avgjøres før siste serierunde.

Træff møter Arendal, Aalesund 2 og Brattvåg i sine tre gjenstående kamper i 2. divisjon.

Dersom Træff skulle rykke ned, vil ikke Træff 2 kunne rykke opp og kvalifiseringsplassen tilfaller tabelltoer Surnadal. Det betyr at også de må holde det gående de kommende ukene i påvente av en mulig opprykkskamp.

- Surnadal må være forberedt på at de kan ta over plassen til Træff 2 i kvalifiseringen. Kampene opprettes når situasjonen rundt Træff er avklart, skriver Herd.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form