Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Her ryker smultringen: - Tror ikke de undervurderer oss

Kun tre lag i landets fire øverste divisjoner står uten tap i serie og cup så langt denne sesongen. To av dem møtes i Bodø i kveld.

Foto: Digitalsport

- De har sikkert fulgt med og fått med seg at også vi har fått en god sesongstart, så jeg tviler på at de undervurderer oss.

Det sier Junkeren-spiller Sidad Chooly til Avisa Nordland foran kveldens noe overraskende cupduell mellom Junkeren fra og Bodø og Eliteseriens beste lag så langt denne sesongen - Lillestrøm.

Og matchen som må spilles innendørs i Nordlandshallen inneholder flere interessante poenger. Én statistikk ryker helt sikkert i kveld da hverken Junkeren eller LSK har tapt i serie og cup så langt denne sesongen.

Uten tap

I seriespillet er dét en rekke kun fem lag i landets fire øverste divisjoner kan skryte av. LSK på toppnivå, Brann fra Obos-ligaen, Lyn og Skeid 2 i 3. divisjon avdeling 1 samt Junkeren - serielederen i 3. divisjon avdeling 5.

Tar vi med cupen er jubeltallene forbeholdt LSK, Brann og Junkeren.

- Det blir fantastisk gøy. Vi møter landets, for tiden, beste lag. De leder Eliteserien og har ikke tapt i serien, sier Chooly.

Junkeren har først og fremst et klart mål om opprykk til 2. divisjon denne sesongen og samtidig heve kvaliteten på fotballen i byen som har fått et enormt oppsving de siste årene med Bodø/Glimts suksess.

Foreløpig ser det lyst ut med seks poengs luke ned til Byåsen. Del én av sesongen avsluttes med hjemmekamp mot Nardo søndag, men først: LSK.

- Vi må være oss selv og tørre og slippe oss løs. Vi kan ikke endre vår måte å spille på. Så blir det spennende for oss alle å se hvordan vi står i forhold til en tøff og sterkt motstander, sier Junkeren-spilleren.

Smell?

Fire lag er allerede klare for 3. runde der Sotra fikk den aller letteste veien med walk over etter Øygardens konkurs. Flint er det eneste laget fra 4. divisjon som henger med fortsatt, og Tønsberg-gjengen får besøk av Sandefjord.

Runden ellers inneholder to lokaloppgjør i Østfold, Vålerenga gjester 3. divisjonslaget Brumunddal, Elverum og HamKam møtes til en het naboduell, godtgående Gjøvik-Lyn tar imot Strømsgodset og i sør håper Arendal å ryste Start.

Kan formsterke Fløy gjøre kvelden vanskelig for Odd? Hødd har slått Aalesund før og hva med Rosenborg? Kan bortekampen mot Levanger bli ubehagelig for Kjetil Rekdals gutter?

Etter de mange gjenstående kampene onsdag og torsdag trekkes 3. runde i cupen. Lavest rangert lag får hjemmekamp og dersom to lag fra samme nivå trekkes mot hverandre får første lag opp av bollen hjemmekamp.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Slik spilles 2. runde i NM:

Eidsvold Turn - Kongsvinger 3-2
Frigg - Skeid 0-1
Vidar - Bryne 1-3
Sotra - Øygarden w.o.
Kvik Halden - Fredrikstad
Moss - Sarpsborg 08
Brumunddal - Vålerenga
Elverum - HamKam
Gjøvik-Lyn – Strømsgodset
Ull/Kisa - Grorud
Kjelsås - Mjøndalen
Ullern - KFUM Oslo
Flint - Sandefjord
Fram - Jerv
Notodden - Stabæk
Arendal - Start
Egersund - Sandnes Ulf
Fløy-Flekkerøy - Odd
Vard Haugesund - Viking
Bjarg - Sogndal
Os - Brann
Fana - Haugesund
Brattvåg - Molde
Hødd - Aalesund
Byåsen - Stjørdals-Blink
Strindheim - Kristiansund
Nardo - Ranheim
Levanger - Rosenborg
Junkeren - Lillestrøm
Harstad - Bodø/Glimt
Skjervøy - Tromsø
Tromsdalen - Alta

Sjekk Coolbets brede meny for kveldens cupkamper:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form