Lukk søk

Obosligaen

September 1, 2022

Her er rekordene Brann kan slå

Brann er så suverene at de kan slå flere "umulige" OBOS-ligarekorder i år.

Foto: Digitalsport

Halvveis ut i årets OBOS-ligasesong har Brann vært i en fullstendig egen klasse. Med 12 seiere, 3 uavgjort og 0 tap har de evnet å snu fjorårets fortvilelse til en positiv rytme, hvor de har kjørt over flere av motstanderne.

Den suverene formen har gjort at et opprykk virker nærmest umulig å unngå - selv for en klubb som har en egen evne til å spenne bein på seg selv. Med 39 poeng skiller det nå hele 11 poeng ned til de nærmeste forfølgerne.

Og selv om opprykk naturlig nok er eneste fokus - så finnes det også flere OBOS-ligarekorder godt innenfor skuddhold for bergenserne.

REKORDJAKT: Det har vært mye å juble for hos Brann i 2022. Foto: Digitalsport

1. Flest poeng

Rekorden tilhører Aalesund, som var like suverene i 2019. Med 25 seiere, 4 uavgjorte og 1 tap satte AaFK en rekord som virket særdeles vanskelig å strekke seg mot med hele 79 poeng.

Det betyr at Brann kun har råd til å avgi 4 poeng i siste halvdel av sesongen om de skal gå forbi Aalesund. 13 seiere, 1 uavgjort og 1 tap vil gi tangering. Fortsatt er lista høy, men slik bergenserne har spilt i det siste vil det ikke sjokkere om de overgår sunnmøringene.

Coolbet tilbyr 2.30 på at Brann setter ny poengrekord. Har du ikke tro på bergenserne er det mulig å spille til 1.55.

Da 2017-sesongen var halvspilt hadde AaFK for øvrig 38 poeng, ett færre enn det Brann har nå.

2. Første ubeseirede lag

Er det en ting som kanskje irriterer de mest rekordinteresserte i Ålesund by, så er det nok Ikshan Fandis 2-1-scoring for Raufoss mot Aalesund like før slutt i 2019. For målet av den indonesiske spissen gjorde at Aalesund gikk på et tap, og dermed ikke ble første lag som går ubeseiret gjennom en sesong på nivå to så lenge det har vært én avdeling.

Den muligheten har fortsatt Brann. Coolbet tilbyr 4.05 i odds på at ingen av de 15 andre lagene klarer å slå Brann i årets sesong.

3. Flest scoringer

Bodø/Glimt innehar rekorden for flest scorede mål i løpet av én sesong i OBOS-ligaen. Den satte nordlendingene like før de startet sine virkelig eventyrlige år. For i 2017 rykket GLimt opp og scoret samtidig 83 mål. Det var ett mer enn HamKams gamle rekord fra 2007.

Så langt har Brann scoret 44 mål halvveis - og om de gjentar det i siste halvdel av sesongen vil de altså ende på 88 mål. Med andre ord er Eirik Hornelands mannskap godt på kurs her.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form