Lukk søk

PostNord-ligaen

December 5, 2023

Her er de 28 lagene - fredag presenteres PostNord-ligaen 2024

Hødd, Jerv og Skeid kommer ned fra Obos-ligaen og skal fordeles på de to avdelingene på nivå tre som blir offentliggjort fredag.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

Hvem havner sammen med hvem? Det er alltid mange meninger og heftig diskusjon i forkant av avdelingsoppsettet i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen.

Fredag presenteres fasiten - en snau uke etter det ble klart at Hødd blir det 28. og siste laget på nivå tre i 2024.

To av lagene Tromsdalen, Lyn og Hødd ville ende opp i PostNord-ligaen neste sesong som en følge av kvalifiseringen der Lyn faktisk innledet med tap før tre strake seirer sendte den tradisjonsrike klubben tilbake til nivå to for første gang siden konkursen i 2010.

Tre nedrykkslag

Med tre lag ned fra Obos-ligaen, vil det uansett måtte bli en skjevfordeling med to nedrykkslag i én avdeling og ett i den andre.

De seks opprykkslagene fra 3. divisjon skal normalt fordeles likt tre - tre.

Fra årets avdeling 1 er følgende lag klare for ny sesong på samme nivå: Arendal, Grorud, Notodden, Kjelsås, Ørn Horten, Brattvåg, Fløy, Vålerenga 2 og Vard Haugesund.

I avdeling 2 er disse lagene klare for 2024-sesongen på samme nivå: Tromsdalen, Sotra, Strømmen, Ull/Kisa, Alta, Stjørdals-Blink, Kvik Halden, Brann 2, Junkeren, Gjøvik-Lyn.

Lag på nivå to og tre?

Bærum, Strømsgodset 2, Ullern, Træff, Fram Larvik og Aalesund 2 rykket ned i høst.

Disse erstattes av Lyskloster, Eidsvold Turn, Eik Tønsberg, Viking 2, Strindheim og Follo.

Det betyr at det blir tre andrelag i PostNord-ligaen 2024; Viking 2, Brann 2 og Vålerenga 2. Oslo-laget står fortsatt i fare for å rykke ned med sitt førstelag, men en regelendring for noen år siden tillater lag på både nivå to og nivå tre.

Dette har likevel aldri skjedd, men blir en realitet dersom KBK slår Vålerenga i kvalifiseringen som avsluttes i hovedstaden søndag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form