Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Hentet inspirasjon til nye Lystlunden i Stjørdal: - Tro på at det skal bli bra

Det nye anlegget i Lystlunden skal stå klart til sommeren og vil minne om Stjørdals-Blinks MUS stadion Sandskogan.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Oppgraderingen av den slitne og tradisjonsrike arenaen i Horten fortsetter. Kommunestyret har vedtatt å bruke over 14 millioner på å legge til rette for bedre forhold for byens fotballspillere.

Den gamle hovedtribunen er revet og skal erstattes med en ny bestående av 528 klappseter hvorav minst 100 under tak. Nye garderober, kafeteria, lysmaster, mediesenter og andre fasiliteter for å tilfredsstille krav for spill i 2. divisjon skal også på plass.

- Vi må gi kommunen honnør for den jobben som er gjort de siste månedene! Det har vært en litt kronglete inngang på dette prosjektet. Nå ser vi endelig lys i tunnelen, har anleggsansvarlig Roy Kenneth Skulstad-Hansen uttalt til Ørns hjemmeside.

Utsatt

Tribunebygget vil ikke stå klart til Ørns første hjemmekamp mot Vard Haugesund lørdag 15. april, men forhåpentligvis til møtet med Aalesund 2 rundt to måneder senere.

Inspirasjonen er hentet fra Stjørdals-Blinks nye anlegg MUS stadion Sandskogan.

- Vi har gått for samme løsning som i Stjørdal, og servicebygg og tribuner vil bli veldig likt det de har der oppe. Vi har vært på befaring og notert oss noen utfordringer de har hatt. Der oppe er det klubben som har vært byggherre, her er det kommunen. Vi har derfor hatt noe strengere regler å forholde oss til og har også gjort noen justeringer i forhold til anlegget i Stjørdal, sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen til Gjengangeren.

Mens anlegget er en byggeplass store deler av vårsesongen, vil Ørn-supporterne og andre tilskuere blir plassert på motsatt side av hovedtribunen.

- Jeg har tro på at det skal bli bra, sier Petersen om nye Lystlunden.

Lovende start

Ørn Hortens 2. divisjonsgutter har tidvis imponert denne vinteren og kommer nå fra en meget sterk 2-1-seier borte mot Odd på Skagerak Arena.

Kristoffer Solberg storspilte mellom stengene og må få mye av æren for at de brune slo det som var et blandet mannskap fra Odds side og et stykke unna en ellever som blir å se på øverste nivå denne sesongen.

Neste test for Heidar Geir Júlíussons gutter spilles i nettopp Lystlunden 2. mars når Lyn kommer på besøk. Oslo-laget slo Strømmen 1-0 på Romerike fredag kveld etter et selvmål.

Lystlunden i 2010. Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form