Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Henter toppscorer fra 3. divisjon: - Jeg har ambisjoner

Pors-toppscorer Marius Bustgaard Larsen bytter ut Telemark med Troms og håper å skyte Tromsdalen opp i Obos-ligaen.

Foto: Digitalsport

- Jeg har ambisjoner. Å komme seg så høyt som mulig med fotballen er et mål jeg har. For det første vil jeg prøve å være med Tromsdalen opp. Så får vi se hva som skjer, sier Larsen til Nordlys.

22-åringen fra Skien ble tidlig hentet til Odd og fikk debuten i Eliteserien i 2018. Vinteren 2021 endte Larsen i tyske Holstein Kiel, men pandemien bidro til en rask retur til hjemlandet.

De to siste sesongene har Larsen scoret mål for Pors i 3. divisjon. I fjor ble det pene 20 scoringer på 26 seriekamper på nivå fire - nå flytter spissen til Tromsø og tar steget opp i PostNord-ligaen.

Vil opp

Larsen har ti aldersbestemte landskamper for Norge og har blant annet spilt med flagget på brystet sammen med Erling Braut Haaland. Da Tromsdalen tok kontakt, ble valget enkelt.

- De sa at de hadde ambisjoner, bra anlegg og en fin spillergruppe. Jeg fikk en god magefølelse og tenkte jeg får ta meg en tur opp og se litt, sier Larsen.

Sportslig leder og tidligere TUIL-spiller Thomas Heide forteller til Nordlys at klubben har strukket seg langt for å hente Larsen fra Skien. Planen er at spissen skal kombinere skolejobb med fotball i PostNord-ligaen.

- Vi har litt ekstra for å hjelpe ham med en boplass. Men som alle andre i TUIL må man jobbe litt på siden, ellers blir det bare knekkebrød og makrell i tomat, sier Heide og ler.

Generasjonsskifte?

Tromsdalen var lenge kjent som et heislag som ofte suste gjennom nivå tre, men som manglet litt for å berge plassen i Obos-ligaen. De siste årene har TUIL vært et godt 2. divisjonslag, men med opprykkskampen utenfor rekkevidde.

Nå kan det se ut som klubben må gjennom et generasjonsskifte da flere av veteranene som til sammen har spilt flere hundre kamper for klubben har takket for seg. Vegard Lysvoll, Tobias Vibe, Andreas Løvland, Lars Henrik Andreassen og Adrian Pedersen er alle borte.

Vibe (spillende trener) og Pedersen blir begge å finne hos Ulfstind i 4. divisjon.

Blant nykommerne finner vi 2001-modellen Asgeir Eliassen fra FK Senja, ett år yngre Simen Henriksen som i fjor spilte for Skjervøy i 3. divisjon og tidligere Mjølner-keeper Kai Kamsvåg.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form