Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Henter spiss fra Eliteserien med eksterne midler: - Definerer klubbens ambisjonsnivå

Mustapha Fofana har 11 A-kamper for Strømsgodset, men 20-åringen tar nå steget ned til Ørn Horten i 3. divisjon i håp om å få fart på karrieren igjen.

Foto: Digitalsport

- Denne overgangen definerer klubbens ambisjonsnivå. Nå er det viktig å integrere Fofana i miljøet og på A-laget, og jobbe systematisk og tålmodig med spilleren, sier Ørn-leder Kjetil Ramberg til klubbens hjemmeside.

Begge klubbene bekrefter fredag at de er enige om en utlånsavtale ut kommende sesong. Kostnadene vedrørende overgangen finansieres eksternt og påvirker ikke Ørn Hortens budsjett.

I 3. divisjonsklubben får Fofana de to tidligere toppspillerne Kjell André Thu og Arnar Førsund som trenere.

11 A-kamper

Fofana er født i Sierra Leone og var innom de lokale klubbene Skiold og Stoppen før han ble hentet til Strømsgodset. I 2019 fikk han 11 A-kamper for drammenserne mens forrige sesong var preget av sykdom og et låneopphold i Øygarden.

Spissen startet også årets sesong på utlån, men avtalen med Bærum ble avbrutt tidligere i sommer. Nå håper Ørn Horten å få alle papirene i orden raskt slik at Fofana kan få Ørn-debuten på Marienlyst mot Strømsgodset 2 søndag.

- Det er en spennende spiller som vi håper og tror vil kunne være med å heve laget vårt. Han har spilt høyere i divisjonssystemet og er en typisk angrepsspiller. Han kan nok bekle både spiss- og kantposisjon, sier Ørn-trener Thu til Gjengangeren.

Har sjekket markedet

Planen er at Fofana skal erstatte Leroy Nilsen som pådro seg et benbrudd i 1-1-kampen mot Flint sist og trolig mister hele sesongen. Ørn har vært på utkikk etter forsterkninger den siste uken, men la listen høyt.

- Vi har ikke tatt hva som helst. Skal vi første hente spillere, må det handle om at vi har tro på at de kan være med å heve laget. Vi fikk en ledetråd på Fofana om at han kanskje var tilgjengelig. Vi har undersøkt litt og fått gode referanser. Etter det har det egentlig gått veldig fort, sier Thu.

Ørn Horten er et av seks (!) lag som deler tabelltoppen i 3. divisjon avdeling 2 med fire poeng på to kamper foran en spennende serierunde der Eik Tønsberg får besøk av Follo, Oppsal møter Pors i Oslo, Ørn skal til Marinelyst, Hønefoss gjester Sarpsborg 2 i Østfold og Flint tar imot Mjøndalen 2 mandag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form