Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Heldig mål reddet VIF i toppkampen - jubel for tetduoen

LSK Kvinner og Vålerenga tok sommerferie med 1-1 i toppkampen på Romerike. Det jubles det mest for i Trondheim og Bergen.

1-1 på Romerike passet perfekt for topplagene Rosenborg og Sandviken som dermed holder de to øvrige gullkonkurrentene på avstand foran helgens storkamp på Koteng Arena.

Serieleder RBK har nå fem poeng ned til LSK og VIF med én kamp mindre spilt.

I den andre duellen mellom de to rivalene fra Romerike og Oslo på fire dager så LSK lenge ut til å sikre tre poeng og kontakt med teten inn i sommerpausen.

Truffet av ballen

Mimmi Löfwenius ga hjemmelaget ledelsen midtveis i første omgang mot spillets gang, men 11 minutter før slutt utlignet VIFs Celin Bizet Ildhusøy - uten å ane det selv.

- Det var kanskje litt heldig ja, sier jenta fra Frogner på Romerike i et intervju vist på NRK etter å ha fått en klarering nikket i ryggen slik at ballen forsvant i en bue inn i mål.

- Jeg syns vi hadde full kontroll store deler av kampen. De måtte ha mål, men vi hadde likevel full kontroll. Da føles dette jævlig surt, sier målscorer Löfwenius, som fikk støtte av trener Knut Slatleim:

- Det var en fryktelig sur måte å slippe inn mål på. Dette er surt. Det var en kamp mellom to gode lag som ville mye, men jeg følte likevel vi hadde god kontroll.

Sommerferie

Vålerenga kom fra to strake tap mot de øvrige topplagene Sandviken og Rosenborg, og vil etter onsdagens 1-1-kamp ha minst seks poeng opp til serielederen inn i sommerpausen som markerer halvspilt serie.

- Jeg syns det var en bra kamp med høyt tempo. Det er det som utvikler oss som spillere og lag. Sånn sett er jeg ganske fornøyd, sier VIF-trener Jack Majgaard Jensen til NRK, og sier følgende om tabellsituasjonen:

- Vi konkurrerer kun med oss selv. Vi jobber på lengre sikt, og jeg vil se at vi blir bedre og bedre. Og det syns jeg vi gjør.

NRK-ekspert Melissa Wiik-Kovacs oppsummerte 1-1-kampen inne i LSK-hallen på følgende måte:

- Jeg syns LSK totalt sett var det beste laget. De var solide defensivt, gode på gjenvinning, gode i markeringsspillet. Jeg tror LSK er litt skuffet. Dette var to lag som mistet to poeng.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form