Lukk søk

PostNord-ligaen

November 22, 2023

Haug takker for seg - kan ende på Færøyene: - Veldig gode minner

Den gamle frisparkkongen Espen Haug ledet Gjøvik-Lyn til ny kontrakt på dramatisk vis, men forlater nå klubben etter seks sesonger.

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen, SK Gjøvik-Lyn

- Etter seks år er det på tide og ta farvel.Jeg sitter igjen med veldig gode minner, noen opp-, og nedturer. Men først og fremst takknemlighet, skriver Haug selv på sin Facebook-side.

48-åringen har en fortid som LSK-spiller, men huskes best fra Raufoss som midtbanesjef og senere trener. Foran 2018-sesongen ble han ansatt som hovedtrener hos rivalen Gjøvik-Lyn.

- Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av en klubb med gode verdier, gode mennesker og stor frivillighet. Gjøvik er en flott by med store muligheter.

Opprykk

Etter flere cupfester, opprykk i 2021, en sterk femteplass påfølgende år og ny kontrakt denne sesongen til tross for fire minuspoeng, er det nå slutt for Haug på Gjøvik stadion.

- Jeg kommer alltid til å huske tiden min i klubben med glede og stolthet. Masse lykke til videre, skriver Haug.

Også assistent Chris Coates forlater Gjøvik-Lyn som berget plassen i siste serierunde på dramatisk vis. Laget tapte 1-0 borte mot Sotra, men ble reddet av Strømmen som slo Bærum 1-0 i Sandvika.

Trenerjakt

- Det er med tungt hjerte vi ser dem gå og vi ønsker begge det aller beste. Vi takker ærbødigst for alt de har gjort for oss, alt de har skapt. Og heldige er de som får slike flotte trenere i sin klubb, skriver Gjøvik-Lyn på sin hjemmeside.

Ifølge lokalavisen Oppland Arbeiderblad er Kai Erik Moen aktuell som ny Gjøvik-Lyn-trener. Samme avis skriver at Espen Haug er aktuell for klubber i Norge, Sverige og Færøyene.

Den gamle frisparkkongen sier selv til OA at han allerede har vært i møte med færøyske Vestur 07, klubben som tidligere har hatt Julian Madsen og nå Lars Arne Nilsen som trener.

- Færøyene er et spennende land hvor de fire beste lagene spiller europacup. Vestur 07 er på femteplass og har ambisjoner om å være blant de fire-fem beste, sier Haug til OA.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form