Lukk søk

Internasjonal fotball

July 9, 2024

Haug permanent sjef i KI: - Glad og stolt

Espen Haug dro til Færøyene for å hjelpe Haakon Lunov, men endte opp med hovedansvaret for KI på Champions League-jakt.

Foto: Digitalsport

- Jeg er veldig glad og stolt over å få sjansen til å være hovedtrener i KI, sier Haug til klubbens hjemmeside.

Espen Haug ledet Gjøvik-Lyn til ny kontrakt i 2. divisjon forrige sesong etter en dramatisk innspurt. Den gamle frisparkkongen valgte så å gjøre som mange nordmenn de siste årene og hoppe på et tilbud fra Færøyene.

Haug ble ansatt som Haakon Lunovs assistent i sensasjonsklubben KI, men etter en svak start på sesongen flyttet hovedtreneren tilbake til Norge. Haug fikk det midlertidige ansvaret før klubbledelsen nylig tilbød ham en permanent avtale ut 2025-sesongen.

- Måten klubben og Klaksvik har tatt meg imot på, er helt utrolig. Sammen med trenerteamet og støtteapparatet skal vi jobbe hardt for å få bli bedre, sier Haug.

Takker familien

48-åringen takker familien for at de har gitt ham muligheten til å jobbe med fotball på heltid i et annet land.

- Til tross for en rekke nøkkelspillere ute med skade, har Espen løst utfordringene perfekt. Vi mener han er den rette personen til å lede laget videre, sier KI-sjef Tummas Lervig.

Under Magne Hoseth og Daniel Berg Hestads ledelse, og med Vegard Forren som sjefen i forsvaret, utrettet lille KI fra Klaksvik med rundt 5000 innbyggere et fotballmirakel forrige sesong.

KI slo ut ungarske Ferencvaros og Per-Mathias Høgmos Häcken, og selv om Molde ble for sterke, endte den færøyske klubben i et historisk gruppespill i Conference League verdt flere titalls millioner.

Champions League?

Denne uken starter Champions League-kvalifiseringen der Haug og KI møter Differdange med svenske Malmö som eventuelt neste hinder på veien mot mer e-cupfotball på den lille øya.

Unge Mats Kleiv fra Vikersund er en av del av trenerteamet og ikke den eneste Haug kan snakke norsk med på treningsfeltet.

Spissen Joseph Michael Williams ble hentet fra Arendal i vår, Kristoffer Ødemarksbakken kom på plass forrige uke mens også Claes Kronberg og Mark Jensen har en rekke sesonger bak seg i norsk fotball.

KI slo Magne Hoseths B36 sist, men ligger som nummer tre i serien med ni poeng opp til Vikingur som har vunnet 15 av 16 kamper så langt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form