Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Harstad er eneste cupaskeladd: - Blir gøy uansett hvem vi møter nå!

Runar Normann (43) og lagkompisene i Harstad er klare for 3. runde i cupen og håper nå på et lag de kan slå ut eller en skikkelig kanon på besøk i nord.

Foto med tillatelse: Rino Andersen, Harstad IL

- Ja, det er vel ingen lag fra 3. divisjon som er videre heller, vel?

Harstad-trener Rune André Olsen har kikket på lagene som er videre i NM og må gjennom flere divisjoner for å finne lagene som nå kan vente i neste runde som trekkes for første gang i Norge.

- Jævlig gøy! Vi har en god og bred stall som nå får matche seg fint i cupen med tøffe kamper, sier Olsen.

- Harstad har rotet litt de siste årene, men vi føler oss ikke som noe 4. divisjonslag. Vi burde minst vært i 3. divisjon. Men nå er det som det er og da er vi glade for å få matchet oss i cupen. Med all mulig respekt for lagene vi møter serien er vi mye bedre enn flere av dem. De to cupkampene vi har vært gjennom har vært tøffe dueller slik kamper skal være. Senja er et bra 2. divisjonslag i sesong, og vi har kun spilt et par treningskamper mot Mjølner de siste to årene, fortsetter han.

Slo Senja på straffer

Etter å ha slått Melbo i 1. runde, var Harstad det eneste laget fra nivå fem som var i aksjon i helgen. Det var derfor ventet at de gule og svarte ville få en meget attraktiv motstander tli Harstad stadion, men HIL endte opp med FK Senja som ble slått på straffer.

Og nå som det for første gang er trekning i 3. runde, kan Harstad ende opp med alt fra et bunnlag i 2. divisjon til Molde eller Rosenborg.

- Sånn sett er det kanskje uheldig for dere at 3. runde trekkes?

- Vi har vært i 4. runde to ganger (begge mot Viking), og jeg spilte faktisk selv begge gangene. Nå hadde det vært artig å tangere den. Vi vil få hjemmekamp uansett nå, og jeg håper på et lag fra 2. divisjon vi kan slå ut. Vi kan slå de fleste fra det nivået. Hvis ikke tar vi et storlag som trekker mange tilskuere. Vi ønsker ikke et lag vi i utgangspunktet vil få trøbbel med, men som ikke trekker mye folk, sier Olsen.

Sulejman Sulejmanovic og Runar Normann

På Harstads venstreback finner vi spillende spillerutvikler Runar Normann. 43-åringen har vært innom klubber som Coventry, LSK og Brann og var i helgen en av banens beste i cupseieren over Senja.

- Runar er et unikum! Han har trent enormt godt og er like skjerpet som en unggutt. Jeg var litt skeptisk i vinter til hvor lenge han vil holde, men i begge kampene våre nå han har vært blant de beste. Det er helt utrolig!

Opprykk

Etter å ha vært innom 1. divisjon på 90-tallet og et stabilt 2. divisjonslag en periode på 2000-tallet, er Harstad nå å finne i 4. divisjon Hålogaland. Det betyr faktisk kun åtte seriekamper denne sesongen før opprykket skal avgjøres.

- Opprykk er målet. Det ubestridte målet. Det var det også i fjor da det ikke ble noen sesong. Vi må opp. Jeg skal ikke være kjepphøy her, men det bør vi klare, sier Olsen foran seriestarten mot Ballstad 14. august.

- Hva er klubbens ambisjoner på sikt?

- Harstad vil opp to divisjoner på tre år. Det er fullt mulig. Harstad kan ikke ligge i 4. divisjon. Nå blir det helt ypperlig med en gulrot å se frem til i september samtidig som serien starter opp straks. Det blir gøy uansett hvem vi møter nå!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form