Lukk søk

Lavere divisjoner

April 23, 2024

Har sprengt kapasiteten på Askøy: - For en folkefest det blir!

Det ventes opp mot 3000 tilskuere på Follese Tertnes Holding Arena når Askøy FK får oppleve klubbens største kamp noensinne med besøk fra Brann onsdag.

Foto: Digitalsport

Det er fire dager siden Askøy FK meldte på sin Facebook-side at alle sitteplassene på klubbens stadion var utsolgt.

Ildsjeler har satt opp provisoriske tribuner på Follese Tertnes Holding Arena de siste dagene for å få plass til alle som ønsker å få med seg cupfesten i øykommunen onsdag kveld.

- Det har vært et herlig engasjement! Telefon, nettsider og de ansatte har fått kjørt seg, melder Askøy.

2500 billetter

Bergensavisen skriver at det er solgt nesten 2500 billetter. En av dem som har bidratt på flere måter og blant annet må få noe av æren for at Askøy i hele tatt har tatt seg til 2. runde er Tommy Knarvik.

Den tidligere toppspilleren har ledet Askøy til straffeseier over 2. divisjonslaget Sotra i et dramatisk oppgjør i 1. runde og i seriespillet står samarbeidsklubben uten tap. I helgen ble det 5-0-seier over Stord.

Knarvik til klubben i fjor og ledet Askøy opp fra 4. divisjon i Hordaland. I vinter er troppen rustet opp med blant andre Jonas Fredriksen som er hentet fra Arendal og har en fortid i blant annet Brann.

- Dette blir stort for hele Askøy. Det er lenge siden man har hatt en så stor kamp på øyen, sier Knarvik til BA.

Fersk klubb

Når vi kaller dette Askøy Fotballklubbs største kamp noensinne, er det også med visshet om at klubben ikke har eksistert spesielt lenge.

Flere samarbeidsprosjekter har vært forsøkt for å løfte herrefotballen i øykommunen med Kleppestø som administrasjonssenter og Florvåg, Kleppestø og Kleppe som naturlig nedslagsfelt for den nåværende klubben sør på øya.

Florvåg og Kleppestø dannet Askøy Fotballklubb i 1999. Fra 1. januar 2022 ble samarbeidsklubben Follese FK og Askøy Sportsklubb slått sammen til den store breddeklubben Askøy Fotball med rundt 1200 aktive medlemmer.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form