Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Har søkt på HamKam-jobb: - Det er jo klubben min

I april 2014 takket Vegard Skogheim for seg som HamKam-trener. Drøye åtte år senere kan han være på vei tilbake til Briskeby.

Foto: norskfotball.com

- Jeg kan si at jeg ikke har søkt jobben som fysisk trener, sier «Skogen», som han kalles, til lokalavisen Hamar Arbeiderblad og ler.

Det er ikke bare på seniornivå HamKam har løftet seg de siste årene, og utviklingsavdelingen utlyste nylig tre stillinger foran 2023-sesongen. En trenerutvikler i 100 prosent stilling, G17-trener på heltid og fysisk trener i 50 prosent stilling.

- Jeg kan bekrefte at jeg har søkt jobb i HamKam. Jeg vil ikke kommentere det så mye mer, sier Skogheim.

Klubblegende

Skogheim har spilt over 300 kamper for HamKam fordelt på tre perioder og har også jobbet som spillerutvikler, assistent og trener på Briskeby.

I april 2014 takket han for seg etter en svak seriestart, og HamKam endte sist med fryktelige sju poeng samme sesong. Foran 2015-sesongen ble Skogheim ansatt som Ull/Kisa-trener og de siste tre sesongene har han ledet Asker i 2. divisjon.

- Det hadde vært moro å jobbe i HamKam igjen. Det er jo klubben min. Jeg har vært utenbys i mange år, og en retur frister. Så får vi se. Det er helt sikkert mange gode søkere, sier Skogheim.

At 56-åringen med 13 landskamper for Norge har sterke følelser for moderklubben er det ingen tvil om.

- Nå prater folk positivt om HamKam rundt om. HamKam er ikke et skjellsord lenger, og det er kjempebra. Det har vært nok negativt, noe jeg også fikk føle på kroppen.

Erstattes av hvem?

Oppholdet i Asker fikk en trist slutt da laget i høst rykket ned i 3. divisjon mye takket være en meget svak start på sesongen. Bortetapet mot Kjelsås i nest siste serierunde sendte Føyka-gjengen ned på nivå fire.

Toppscorer Sindre Mauritz-Hansen er klar for å være med på veien tilbake, men det blir uten Skogheim som ble enig med klubben om å avslutte kontrakten ett år før tiden.

- Jeg kjente det på meg underveis at kjemien med spillergruppen ikke var helt topp. Det ble en del tja fra spillerne i stedet for ja. Jeg ba sportslig leder ta en prat med spillerne uten meg. Da var tilbakemeldingen at de ikke ville at jeg skulle fortsette.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form