Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Har sett Skeid på ni hjemmebaner: - Gir ikke opp drømmen

Skeid og banekrøll har nærmest blitt en vane de siste årene. For supersupporter Jonny Normann Olsen er det gammelt nytt.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

- Nå skal det sies at vi teknisk sett har hatt Nordre Åsen som hjemmebane siden 2013. Det ER vårt hjem. Men ja ...

Og det er både naturlig og forståelig at Jonny Normann Olsen tar forbehold i sin tweet. Skeid-supporteren har sett favorittlaget spille hjemmekamper på hele ni forskjellige arenaer!

Syns du det er mye? Denne sesongen kan det bli både ti og elleve. Cupkampen mot Molde i mars kan ende i Trøndelag og Jessheim stadion nevnes som mulig destinasjon for siste hjemmekamp mot KBK i november. Potensielt stas for banehoppere, men trist for Skeid.

- Vel, det har jo vært ei lita berg- og dalbane det der, sier Olsen til norskfotball.com.

Nordre Åsen-rot

Problemene på Nordre Åsen, som da faktisk er Skeids hjemmebane, er velkjente og omfattende. Miljøgrepet med kork på kunstgresset er bare det siste av en lang rekke utfordringer de siste årene.

Skeid-ledelsen er lite imponerte over Oslo kommune og har nå «truet» med å flytte cupkampen mot Molde til Frøya storhall - en mulig bane nummer ti for Olsen.

- Nå har vi vært på Nordre Åsen siden 2013, men det dukker alltid opp noen utfordringer som gjør at vi må se til en annen bane som reserve. Jeg gir ikke opp drømmen om få Nordre Åsen som en fast hjemmebane uten noen form for utfordringer, sier Skeid-supporteren.

Laget berget plassen i Obos-ligaen gjennom kvalifisering i fjor høst, og har i vinter fortsatt videreutviklingen av Nordre Åsen som er i ferd med å bli en koselig, liten arena i passende størrelse under Grefsen-platået.

Men selve banen fortsetter å skape utfordringer. Olsen er derfor forberedt på at hjemmebane-rekken forlenges i 2023. Selv har han sett Skeid som hjemmelag på Ullevaal stadion, Bislett stadion, Voldsløkka, Bjølsen kunstgress, Grorud Arctic Match, Intility Arena, Nordre Åsen, Vallhall og LSK-hallen.

- Voldsløkka var jo en evig favoritt. Ei skikkelig rønne av en bane, men det var VÅR rønne. Jeg savner Voldsløkka stort, sier Olsen.

Verst?

På spørsmål om hvilken av de ni hjemmebanene som var verst, svarer en av Skeids 12. menn kontant «uten tvil Grorud».

- Fins det en arena du ikke ville besøkt for å se Skeid spille hjemmekamp?

- Nei, mitt forhold til Skeid er såpass sterkt at jeg hadde sett hjemmekamp så lenge muligheten var der uansett. Vi spilte jo nærmest hele sesongen 2019 på Intility Arena, som er altfor stor for oss. Ikke vant vi en eneste kamp der heller.

I Twitter-tråden der Olsens hjemmebane-bonanza er tema, forteller Lyn-supporter Joachim Westher Andersen at han har sett det nyopprykkede 2. divisjonslaget spille hjemmekamper på Ullevaal stadion, Bislett stadion, Frogner stadion, Ekeberg bane 9, KFUM Arena, Grefsen stadion, Nordre Åsen og Grorud.

Noen bedre/verre enn Olsen og Andersen?

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form