Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Har meldt seg på etter smellene: - Seieren var ekstremt viktig

De så ut som en duo som skulle kjempe om opprykk, men da både Moss og Arendal har avgitt poeng de siste ukene, har Egersund meldt seg på for fullt.

Foto: norskfotball.com

Moss med 43 poeng, Arendal Fotball med 41 og nå Egersund med 40 er fasiten etter den 19. serierunden i PostNord-ligaen avdeling 1.

Tigrene fra vest har med seks seirer og én poengdeling siden hjemmetapet for Strømmen spilt seg inn i kampen om en plass i Obos-ligaen neste sesong.

I Moss er fasiten de siste seks kampene kun 2-1-3 etter at det i helgen ble det skuffende 1-1 hjemme mot Odds andrelag, og for kun én uke siden røk Arendal hele 5-0 mot Strømmen. Velkommen, Egersund!

- Seieren var ekstremt viktig, og jeg synes guttene la ned en formidabel jobb mot et godt hjemmelag som ikke hadde tapt på sine siste seks kamper, sa EIK-trener Ojan Bijan til Dalane Tidene etter 4-1 borte mot Kvik Halden lørdag.

Endelig?

Egersund har satset hardt med store ambisjoner i flere sesonger, men ofte snublet på oppløpssiden og rotet bort poeng i kamper som store favoritter.

Nå kan rogalendingene med en god innspurt endelig lykkes med å ta steget opp på nivå to. Ørn Horten hjemme og Notodden borte venter før Moss gjester Egersund. Så venter nok en storkamp mot Arendal før sesongen avsluttes mot Fløy.

- Det blir en ny tøff kamp mot et godt, spillende lag. Vi må bruke uken godt å omstille oss. De gjorde det vanskelig for oss sist, og kommer nok til å forsøke på det nå også, sier Bijan om møtet med Ørn Horten.

Arendal skal kommende helg ut en vrien bortekamp mot Sotra mens Moss reiser til Romerike for å møte Strømmen på banen der arendalittene fikk bank forrige helg.

Viktig mål

Roger Risholts Arendal dominerte lokaloppgjøret mot Fløy i helgen, men måtte vente helt til midten av andre omgang for å se Sebastian Remme Berge avgjøre med kampens eneste mål.

- Jeg tror dette blir spennende helt inn. Men for oss var det avgjørende å ta tre poeng mot Fløy. Dersom vi ikke hadde klart det, kunne vi nok avskrevet oss selv i kampen om førsteplassen, sier Berge til Arendals hjemmeside.

Nesten 700 tilskuere så Claudio Braga gi Moss en oppskriftsmessig ledelse hjemme mot Odd 2, men selv med fire spisser i sluttminuttene måtte Moss innse nok et poengtap.

- Det er jo vi som er «taperen» i denne runden i og med at vi mister to poeng til Arendal og Egersund, men det er fortsatt fem kamper igjen og vi har fortsatt et opprykk i våre egne hender, men det fordrer at vi vinner våre matcher fremover, sier trener Thomas Myhre til Moss Avis.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form