Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Güven på 100-målsjakt: - Skal prøve å bidra til feststemningen

Adem Güven satte inn sitt 99. mål for Kongsvinger mandag. Nå satser han på at den historiske fulltrefferen kommer i den såkalte «kronekampen» på Gjemselund i dag.

Foto: Digitalsport

- Jeg har jo allerede blitt mestscorende i KIL, men det hadde vært fint å oppnå 100 mål. Den scoringen skal jeg selvfølgelig jakte på lørdag mot Moss, sier Güven selv til Kongsvingers hjemmeside.

At Güven vil kunne runde tresifret antall mål i den røde trøya i løpet av få uker, virker ganske opplagt. 35-åringen står nå med 11 mål på 12 seriekamper for serielederen i 2. divisjon avdeling 2.

Nummer 99 kom fra krittmerket på Intility Arena på overtid mandag. Spissen har rukket å tenke på om han burde markere den neste nettkjenningen på spesielt vis, men virker å ha landet på en tradisjonell feiring.

- Det blir vel typiske «Güven-feiringen» med hånda opp i været, ja, sier kapteinen som debuterte for KIL i mars 2010.

Fest på Gjemselund

Han innrømmer likevel at det hadde vært ekstra spesielt om det historiske målet hadde kommet mot Moss i ettermiddag. «Kronekampen», der bedrifter og privatpersoner bidrar med et visst antall kroner per tilskuer, trekker opp mot 2000 tilskuere til Gjemselund med gratis inngang, fanzone og diverse aktiviteter på stadion gjennom dagen.

- Det viktigste er selvfølgelig at vi vinner kampen, men jeg tar gjerne nummer 100 når det er feststemning på Gjemselund, sier Güven.

- Det er en kamp jeg gleder meg til. Det blir en veldig artig fotballkamp mot Moss, tror jeg. Det blir morsomt med mange mennesker på Gjemselund igjen, så skal jeg prøve mitt på å bidra til feststemningen.

Güven er født i Tyrkia, spilte en periode for Kolstad i Trondheim og skaffet seg et navn i norsk fotball på Raufoss.

Siden har det blitt spill for HamKam, KIL, Odd og tyrkiske Mersin Idmanyurdu. Høsten 2015 vendte han tilbake til Gjemselund for periode nummer to i KIL som nå har resultert i sesong nummer ni i rødt.

Opprykk?

Kongsvinger leder sin 2. divisjonsavdeling ett poeng foran Hødd med én kamp mindre spilt foran møtet med Moss - et oppgjør mange normalt sett forbinder med noe annet enn nivå tre i norsk fotball.

Güven håper og tror på opprykk på første forsøk for KIL-gjengen som i fjor ramlet ned i en sesong der mange spådde laget i helt motsatt ende av tabellen.

- I år har vi vært lojale til planene våre. Vi har spilt med god selvtillit, men har også hatt en veldig god treningshverdag helt fra dag 1 i vinter. Samtidig er miljøet i gruppa sterkt. Slikt vinner man fotballkamper på, og da blir det lettere for meg å score mål. Alt henger sammen, sier KIL-veteranen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form