Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

«Gussi» snitter på nesten 2,5 mål per kamp: - En helt ellevill statistikk

Ikke Messi, men «Gussi»! På kun 22 kamper for Åsgårdstrand i 4. og 5. divisjon har Anders Gustavsen (32) scoret spinnville 53 mål!

Foto med tillatelse: Åsgårdstrand IF

- Det må sies å være en helt ellevill statistikk vi neppe finner noen andre plasser i norsk fotball. Uansett nivå er det bare helt sinnssykt, skriver Åsgårdstrand på sin Facebook-side.

Og ellevilt er det. Gustavsen har alltid scoret mye mål og ble blant annet toppscorer i Eik Tønsberg i 3. divisjon i 2016 med 21 mål.

I 2017 brukte han kun fem kamper på å score 13 mål for Teie. Og i 2018 etter opprykket: tre mål på kun ni matcher! I fjor sommer byttet han ut Eik med Åsgårdstrand i 5. divisjon.

Det resulterte i 30 mål på åtte matcher! Seks av dem kom i 12-2-seieren over Falk i serieavslutningen da opprykket ble feiret.

Rundet 50

Nå skal vi være forsiktig med å minne om at «Gussi» rimer på Messi, men foran bortekampen mot Stag/Fram 2 forrige uke, markerte Åsgårdstrand at 32-åringen sto med 50 mål på kun 21 kamper!

En slik statistikk er jo ikke unormalt for et lag som helhet, men her snakker vi altså om én spiller.

- Vi håper «Gussi» banker inn flere mål slik at vi får vår revansj fra vårens hjemmetap, skrev Åsgårdstrand i hyllesten.

En uke senere står Gustavsen med 53 mål på 22 kamper i ÅIF-trøya. Det gir et snitt på nærmere 2,5 mål per kamp!

- Nei, det er ikke statistikken til ÅIF, men den vanvittige statistikken til vår superspiss «Gussi»!

Nå er superspiss «Gussi» og Åsgårdstrand klare for toppkamp hjemme mot Sandefjord BK i den spennende tetstriden i 4. divisjon i Vestfold torsdag. Kan det bli to opprykk for den ambisiøse klubben som også har de to tidligere Ørn-profilene Alen Patros og Nuno Soares i troppen?

SBK, Flint eller ÅIF

Flint var den store favoritten i avdelingen, men har mistet tre poeng grunnet bruk av en ikke spilleberettiget spiller og tapte toppkampen hjemme mot SBK i høst etter et straffemål like før slutt.

Sandefjord har fire poeng og fem poeng ned til Flint og Åsgårdstrand med én kamp mer spilt. Med hjemmeseier på Åsgårdstrand kunstgress torsdag, vil klubben fra tettstedet mellom Horten og Tønsberg for alvor være en opprykkskandidat foran de siste fem kampene.

Og i serieavslutningen møtes Flint og Åsgårdstrand i Tønsberg!

- Høsten blir nervepirrende hvor hver eneste kamp blir som en liten cupfinale. Det kommer til å bli tett og jevnt forhåpentligvis helt til siste serierunde, avslutter Aasland uttalt til Tønsbergs Blad.

PS! Vinneren av 4. divisjonsavdelingen i Vestfold må ut i kvalifisering mot vinneren i Østfold om én ledig plass i 3. divisjon i 2024.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form