Lukk søk

Internasjonal fotball

January 6, 2022

Gull-Kah: - Den nest største bragden i min karriere

For Pa-Modou Kah er det kun én bragd som overgår det ferske og historiske seriegullet med canadiske Pacific FC.

Foto: Digitalsport

- Det er fantastisk å være seriemester!

Pa-Modou Kah er Tøyen-gutten som aldri blir mett på eksotiske fotballopplevelser. Han er mest kjent fra tiden som Vålerenga-spiller, men har også vært innom AIK, Roda, to klubber i Qatar, én i Saudi-Arabia, Portland Timbers i MLS og Vancouver Whitecaps.

I januar 2020 ble han presentert som ny trener for Pacific FC etter diverse treneroppgaver i både Whitecaps og Cincinnati FC. Og forrige uke kunne klubben feire seriegull i Canadian Premier League, som kun er to år gammel, etter 1-0-seier over Forge i den avgjørende sluttspillkampen.

- Nå handler det om å nyte seriemesterskapet, sier Kah til norskfotball.com.

Historisk

Klubben fra øya utenfor Vancouver ble stiftet så sent som 1. juni 2018 og styres av den tidligere Moss- og Molde-spissen Rob Friend.

I klubbens korte historie, og etter en sesong der Pacific også har slått MLS-laget og naboen Whitecaps ut av den canadiske cupen i det såkalte «Ferryside derby», er seriemesterskapet et selvfølgelig høydepunkt.

For Kah det nest største han har opplevd i sin lange spiller- og trenerkarriere som startet for Vålerenga tilbake i 1998.

- Dette er den nest største bragden i min fotballkarriere. Størst var det da jeg ble den første helafrikanske spilleren til å debutere for Norge.

41-åringen forteller at han lovet Pacific-eierne et trofé da han fikk trenerjobben, men ingen hadde trodd det skulle komme allerede denne vinteren.

MLS?

Velkjente Transfermarkt har intervjuet Kah i etterkant av seriegullet. Oslo-gutten snakker der om hvordan han mener hudfarge påvirker mulighetene i fotballverdenen.

Ifølge nettsiden er kun to av 27 MLS-trenere mørkhudede.

- Jeg er mørkhudet. Få med dette her. Dette er et 400 år gammelt narrativ. Trenere med etnisk minoritetsbakgrunn møter hindringer. Vi hadde en mørkhudet trener og en mørkhudet kaptein som løftet trofeet denne sesongen og som vil inspirere den kommende generasjonen, sier Kah.

- Å være den første norsk-gambiske treneren til å bli seriemester her, gjør meg stolt. Jeg håper dette åpner dører og får folk til å innse at vi er gode ledere og har gode lederegenskaper hvis mulighetene blir gitt til oss, forteller suksesstreneren til norskfotball.com.

Kah har kontrakt med Pacific FC frem til 2023, men skal allerede vært et hett navn i flere MLS-klubber. Selv sier han dette om trenerdrømmen videre:

- Det er å teste meg i MLS når tiden er rett. Eller å komme tilbake til Norge.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form