Lukk søk

PostNord-ligaen

February 14, 2024

Grorud-spiller klar for bulgarsk fotball - kan debutere lørdag

Nikolai Hristov bytter ut 2. divisjonsfotball på Grorud med profflivet i den bulgarske hovedstadsklubben Slavia Sofia.

Foto med tillatelse: Grorud IL

23-åringen ble presentert på klubbens hjemmeside tirsdag.

Hristov har vært linket til Slavia Sofia den siste tiden, og nå er alle detaljene i boks. Den offensive spilleren flytter fra Norge og til den bulgarske hovedstaden der man finner flere norske spillere.

I naboklubben CSKA Sofia finner vi Jonathan Lindseth, Tobias Heintz og Olaus Skarsem.

- Klubbledelsen og trenerteamet håper Hristov vil bidra med scoringer og positiv innflytelse i den hvite drakten, skriver Slavia Sofia på sin hjemmeside.

Gjennombrudd

Hristov kom til Grorud som 13-åring og ble hentet opp i A-troppen sommeren 2019. Ett år senere signerte han sin første proffkontrakt med klubben som samme sesong berget plassen på nivå to etter en dramatisk serieinnspurt.

- Niko har virkelig tatt steg denne lange pre season. Jeg tror faktisk pedemien har vært en fordel for han fordi det har gitt han ekstra tid til å komme skikkelig i form, sa daværende Grorud-trener Eirik Kjønø til Groruds hjemmeside.

Hristov etablerte seg på Grorud-laget i 2021 og scoret sju mål påfølgende sesong. I PostNord-ligaen forrige sesong ble det 22 kamper og 10 mål for groruddølene. Det ble tydeligvis lagt merke til også i Bulgaria.

- Det er forventet at Hristov vil få sin offisielle debut mot Beroe, skriver Slavia Sofia.

Toppdivisjonen

Slavia Sofia er en tradisjonsrik klubb i bulgarsk fotball og vant cupen så sent som i 2017/2018-sesongen.

Trener Zlatomir Zagorcic leder en tropp med klar overvekt av bulgarske spillere. Laget ligger for øyeblikket på en 11. plass av 16 lag i First League.

Lørdag starter serien opp igjen etter en vinterpause når Slavia Sofia møter Beroe hjemme på Stadion Aleksandar Shalamanov med kapasitet på drøye 25.000 tilskuere.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form