Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Grorud-keeper blir Island-proff: - Kul mulighet

Simen Lillevik flytter fra Oslo til Island der han blir lagkamerat med Olav Øby i KR Reykjavik.

Foto: Digitalsport

- Det er en spennende og kul mulighet jeg har fått. Det er interessant å flytte til et nytt land og en ny kultur, sier Lillevik til Groruds hjemmeside.

28-åringen hadde kanskje gitt opp drømmen om spill i utlandet da han i vinter ble kjent med at det var interesse på sagaøya. KR Reykjavik trenes av Ole-Martin Nesselquist mens Olav Øbys mye omtalte Twitter-jakt også endte med overgang til hovedstadsklubben.

Nå blir også Lillevik en del av KR-troppen etter en slitsom sesong i Grorud-buret som endte med nedrykk til PostNord-ligaen.

- Jeg har personlig hatt et veldig fint år i Grorud. Jeg har blitt kjent med masse fine folk, men det er ikke til stikke under en stol at det sportslige ikke gikk som vi ønsket.

Stabæk

Lillevik spilte for Vikane, Stryn og Førde før han ble hentet til Østlandet og Stabæk. Etter et opphold i Kongsvinger ble målvakten Strømmen-spiller foran pandemiåret 2020.

To sesonger på Romerike utløste en overgang til Grorud der 28-åringen spilte samtlige 30 kamper forrige sesong.

- Det har etter fjorårets sesong vært en fin konkurransesituasjon i keeperteamet. At denne muligheten dukket opp med en overgang ut av Norge for Simen er en naturlig del av toppfotballen som vi lever fint med. Jeg føler meg veldig trygg på at vi med Vegard (Storsve) er sikret kvalitet og utvikingsmuligheter for fremtiden, sier Grorud-trener Jonas Rygg til klubbens hjemmeside.

- Simen ville ut nå, og vi vil ha langsiktighet i prosjektet til en pris vi tåler, og som gjør at vi også kan vedlikeholde kvalitet på aldersbestemt og for kvinnene våre. Denne overgangen er fornuftig for alle parter sånn sett, kommenterer daglig leder Mats Thyli.

Store ambisjoner

Den gamle LSK-helten Runar Kristinsson er sjef i KR Reykjavik og fungerer som manager mens Ole-Martin Nesselquist, kjent fra blant annet Moss, Strømmen og Viking, er hentet inn som førstelagstrener.

Nettopp fra tiden i Strømmen, som fredag kveld møter Kjelsås til treningskamp, kjenner Nesselquist meget godt til nykommer Lillevik.

KR endte på femteplass forrige sesong, men spilte seg opp én posisjon i sluttspillet blant de seks beste lagene på Island. Nå er målet å ta tilbake posisjonen som den ledende klubben på øya og kvalifisere seg for spill i Europa.

- Dette er en veldig spennende mulighet for meg sportslig, i tillegg er det en opplevelse for livet, uttalte Olav Øby, som signerte en toårskontrakt, til Sarpsborg Arbeiderblad etter overgangen til Island.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form