Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Rygg ønsker rask retur: - Må være ærlige og si det er en tøff avdeling

Jonas Rygg forventer knallhard motstand fra særlig Arendal og Egersund, men Grorud har en tydelig målsetting om å returnere til nivå to på første forsøk.

Foto: norskfotball.com

- Det jeg gleder meg mest til er at vi skal ut på banen og begeistre Grorud-publikummet. De skal komme hit og få se et lag de kan kjenne seg igjen i, bli stolte av og som omfavner absolutt alle og bryr seg om Grorud og klubben. Spillerne skal ose av selvtillit, energi og ikke minst være ekstremt inkluderende og levere en ekstremt god fotball.

Slik svarer Jonas Rygg på spørsmål om hva han gleder seg mest til i 2023 i et intervju med Groruds YouTube-kanal. Oslo-klubben ønsker seg tilbake på Obos-ligaen på første forsøk, men har havnet i en tøff avdeling.

- På papiret er det nok i utgangspunktet tøffere lag her enn i den andre avdelingen. Men det har også mye med at vi er der å gjøre. Jeg tror mange er spent på hvor gode Grorud blir, sier Rygg.

Arendal og Egersund

Den tidligere midtbanespilleren med en fortid i blant annet Lyn og Strømmen trekker ikke overraskende frem Arendal og Egersund som to av de antatt tøffeste konkurrentene i 2023.

- Arendal kommer til å prøve på nytt. De har solide ressurser og har også beholdt en del spillere og trener over tid. Egersund har satset i flere sesonger og pleier å få et konkurransedyktig lag på banen. Kjelsås er med i toppen selv om de kanskje ikke er en opprykkskandidat. Lyn er oppe igjen og trekker tilskuere og oppmerksomhet. Det er gøy! Vi må være ærlige og si det er en tøff avdeling.

- Vi kommer til å møte lag som ser på matchene mot oss som noen av de kuleste. Det må vi være forberedt på og et eventuelt favorittstempel er noe vi må leve med, sier Rygg.

Grorud har vært aktive på overgangsmarkedet i vinter og har allerede signert Sebastian Sørlie Henriksen fra Viking, Edmund Owusu fra LSK, det tidligere Vålerenga-talentet Rino Falk Larsen samt Bærums Thoedor Agelin.

- Vi har en strategi, historikk og måte å drive på som er litt annerledes. Vi har veldig mange gode spillere innad i vår egen klubb der det gror veldig godt. De spillerne vi skal ha inn må passe profilen vår ikke bare på nivå, men også som personer og mennesker. De skal ha en sult og en inngang til å utvikle seg og i utgangspunktet også være spillere vi kan gjøre enda bedre, forklarer Grorud-treneren.

- Spillerne utenfra skal kunne gå rett inn og være premissleverandører. Er de ikke det, bruker vi våre egne.

Ni kamper

Da Johan Gjønnes Nilsen måtte gå og Rygg kom inn som trener denne høsten, var Grorud i praksis allerede klare for nedrykk. 13 poeng på ni kamper ble likevel et imponerende forsøk på å klare det nærmest umulige.

- At den reelle sjansen til å klare seg var såpass liten, gjorde at jeg tenkte litt lenger og hadde et annerledes perspektiv på hvordan gruppen kunne forbedres og hvordan vi kunne sette preg på kampene. Vi skulle bli jevnere med motstanderne samt få en bedre kultur og prestasjonsgruppe enn vi hadde hatt. Det lyktes vi med og den siste matchen mot Åsane ble et lite bevis på hvor langt vi hadde kommet som gruppe, oppsummerer Rygg.

- Vi gikk fra å være veldig ustabile til å bli mer stabile i prestasjonene, men vi møtte såpass mange topplag at vi kunne ikke forvente å vinne alle de kampene. Det som ikke koster penger er å trene og jobbe hardt og stå for noen klare verdier på kultur hver eneste uke. Det gir resultater. Det er nok det aller viktigste jeg tar med meg fra periode med kamper i høst.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form