Lukk søk

Obosligaen

September 1, 2022

Grønner: - Ikke en lang kø av klubber utenfor huset

Tidligere Brann- og AaFK-spiller Jonas Grønner er ferdig med toppfotball. Nå rettes alt fokus mot jobben i breddeklubben Langevåg.

Foto: Digitalsport

- Det var tre muligheter. Å stikke av gårde og restarte karrieren et annet sted uten å ta med meg familien, å reise et annet sted sammen med familien, eller å legge opp. For la oss være ærlige: Det sto ikke en lang kø av klubber utenfor huset mitt for å signere meg, sier Grønner til BT.

Kontrakten med Aalesund gikk ut etter forrige sesong som endte med opprykk til Eliteserien. Da denne ikke ble forlenget, har den tidligere U21-landslagsspilleren besluttet å avslutte karrieren.

- Det er spesielt og rart å legge opp når man er så ung, spesielt siden jeg nesten ikke har hatt skader.

I Langevåg

Tidligere i år ble Grønner ansatt i breddeklubben Langevåg Idrettslag sør for Ålesund. Der skal han jobbe som spiller- og aktivitetsutvikler i en 40 prosent stilling med mål om å skape mer og bedre aktivitet for barn og unge.

Grønner var fra før bosatt i Langevåg med familien og har allerede fungert som trener for sønnen i klubben.

- Jeg trives utrolig godt i Langevågen, så valget om å bli værende her var egentlig enkelt, forteller Grønner til Langevågs hjemmeside.

- Jeg er imponert over LIL, folkene, aktiviteten, kulturen, og spesielt det fantastiske anlegget som vi har. Etter hvert når en spennende jobb i Langevåg IL ble aktuell, kombinert med en annen jobb, var ikke valget så vanskelig. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en ny epoke, og jeg ser virkelig frem til dette.

Legger til rette

Bergenseren Grønner har allerede tanker om veien videre for i sin nye fotballjobb. Å legge til rette for hospitering, mertrening og økt aktivitet står sterkt.

- Først av alt er jeg opptatt av at vi som klubb greier å legge til rette for at våre barn og unge får muligheten til å trene så mye de selv bare ønsker. Veien blir selvsagt litt til mens vi går, men det er åpenbart at morgentreninger vil være en mulighet, ekstraøkter i helger, etter skoletid aktivitet og mer til. Også ferietilbud og fotballskoler vil være naturlige tiltak å få opp å gå, sier Grønner.

Mye av jobben vil gjøre på feltet, men det kan også bli litt kontorarbeid på klubbhuset i Langevåg for 27-åringen.

- Jeg har jo gjennom min toppfotballerfaring også fått kjennskap til både markedsarbeid og lignende, så se ikke bort fra at jeg også vil jobbe litt for å øke sponsorinntektene til fotballgruppa.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form