Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Glimt kan tjene 200 millioner på Europa-eventyret

Bodø/Glimt skal ha dratt inn rundt 75 millioner på suksessen i Europa forrige sesong. Nå kan det bli mer. Mye mer.

Foto: Digitalsport

Etter at Glimt - nærmest som vanlig - slo Zalgiris hjemme på Aspmyra lever så definitivt drømmen, eller det som tidligere kanskje måtte blitt beskrevet som fantasien, om Champions League-spill i nord.

5-0-seier før returkampen i Litauen neste uke betyr at Glimt i praksis er klare for play off i verdens beste klubbturnering. To kamper mot enten Ludogorets eller Dinamo Zagreb skiller Bodø/Glimt fra å bli det første norske laget i Champions Leagues gruppespill siden Rosenborg i 2008.

- I dag så vi Glimt på sitt beste, og vi kunne ha scoret ti mål. Vi fikk en stygg advarsel etter ett minutt som viste kvaliteten i laget deres. Vi holdt ikke fartsgrensen og leverte en vanvittig prestasjon. Vi må glede oss over utgangspunktet vi har fått, men må samtidig huske på at det blir en helt annen kamp tirsdag, sa trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland etter onsdagens nedsabling.

Millionregn

Samme uke som Glimt solgte spisskjempen Victor Boniface til belgisk fotball for rundt 20 millioner, fikk klubbledelsen flere grunner til å planlegge de neste årene uten økonomiske bekymringer.

En plass i Champions League-gruppespillet sikrer alene Glimt over 150 millioner allerede før de seks kampene - minst - i det gjeveste fotballselskapet er spilt. En seier er verdt nærmere 30 millioner og uavgjort i underkant av 10. I tillegg skal det foreldes midler fra en gigantisk pott på alle klubbene som kvalifiserer seg.

Slik fotballkommentator Jørn Sundby påpeker på Twitter vil Glimt også motta rundt 40 millioner i såkalte rankingpenger.

Glimt tjente rundt 75 millioner på Europa-suksessen forrige sesong og rundt 10 millioner har allerede tikket inn på konto som en følge av sommerens triumfer mot Klaksvik Linfield og Zalgiris.

For å leke med tanken dersom Glimt skulle ta seg inn i Champions League-himmelen: 

10 millioner er sikret allerede og rundt 190 nye kan altså ende i Bodø. Skulle de gule i tillegg for eksempel ta fire poeng på de seks kampene, et ikke helt urealistisk scenario, vil regnestykket ende på snaue 250 millioner.

Europa League

Men Europa-høsten er ikke over selv om Glimt skulle ryke i play off-duellen mot Ludogorets eller Dinamo Zagreb, der kroatene skaffet seg et godt utgangspunkt med 2-1-seier i Bulgaria denne uken.

Taperen går inn i Europa League-gruppespillet. Det er et steg høyere i hierarkiet enn i fjor, da laget sjarmerte store deler av Fotball-Europa blant annet med oppvisningen mot Roma i Conference League.

Bare ved å kvalifisere seg er Glimt sikret rundt 35 millioner, en seier verdt seks millioner og uavgjort to. Også her finnes en solid pott bestående av blant annet TV-penger som skal fordeles på klubbene ut fra resultater og avansement.

- Det er utrolig viktig og selvfølgelig utrolig morsomt om man klarer å kvalifisere seg. Å komme inn i et gruppespill slik at man får seks kamper er jo et eventyr. Jeg tror også de klarer det. Glimt er i angrepsposisjon, sier Glimt-legende Runar Berg til Avisa Nordland.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form