Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Glimt henter lokal 2. divisjonsspiller: - Shit

Junkerens Stian Kristiansen sa nei til Åsane, var ønsket i Ranheim og endte opp som Bodø/Glimt-spiller.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Shit, sier 24-åringen selv i en pressemelding Glimt har sendt ut tirsdag formiddag.

Og det må sies å være en ganske presis beskrivelse av overgangen. Serielederen henter normalt spillere fra en helt annen hylle, men rekrutterer nå fra byens nest beste lag.

Stian Kristiansen har levert bunnsolid forsvarsspill for bortesterke Junkeren og i tillegg gjort seg solid bemerket med sine elleville langskudd.

- Det er veldig stort. Jeg tror ikke helt på det, selv om jeg sitter her i gul drakt.

Uten bortetap

24-åringen spilte 3. og 4. divisjonsfotball i Brønnøysund og Mosjøen før han ble en del av Junkeren i 2021.

Han scoret 11 mål på 27 kamper da Junkeren rykket opp til PostNord-ligaen i fjor og har vært en sentral del i laget som ikke har tapt en eneste bortekamp siden september 2019!

- Landets heftigste venstreslegge, og mer enn god nok for Obos. Men Glimt? Den er sjokkerende! Og kul, skriver breddefotballorakelet Jørgen Tjærnås på Twitter.

Kristiansen hentes inn for å styrke bredden i et skadeplaget forsvarsledd på Aspmyra, men har også fått en kontrakt som varer ut 2024.

- Det er utrolig gøy at FK Bodø/Glimt ser til oss for å forsterke stallen til det som er Norges beste fotballag. For oss er det en suksesshistorie at Junkeren kan være et verktøy for spillerutvikling for FK Bodø/Glimt. Det er akkurat det vi ser på som vår plass i Bodøfotballen og intensjon bak å ha et A-lag på nasjonalt nivå, melder Junkeren på sin hjemmeside.

Nei til Åsane

Junkeren aksepterte nylig bud som skal ha vært på rundt 400.000 kroner fra både Åsane og Ranheim på forsvarsspilleren med venstreslegga, men Kristiansen takket selv nei til å flytte til Bergen.

Ranheim så ut til å bli neste stoppested, men så kom altså Junkeren-naboen Glimt på banen.

- Det er knallhard konkurranse her med store navn. Det blir en hard kamp, men jeg er her for å gjøre mitt beste, sier spilleren selv i pressemeldingen, ifølge Avisa Nordland.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form