Lukk søk

Lavere divisjoner

January 24, 2024

Gjenreisingen har startet: - Trenger personer med offensive holdninger og et stort klubbhjerte

Narve Solvoll tar over Brumunddal som er tilbake i den lokale kretsligaen med kamper mot Gjøvik-Lyn 2 og Skreia.

Foto: norskfotball.com

14 år etter at Brumunddal slo HamKam i begge seriekampene og var et fryktet 2. divisjonslag, gjør klubben seg klare for spill på nivå fem.

Det ble resultatet da styret landet på trekke laget fra 3. divisjon som en følge av en kostbar avdeling og spillerflukt.

- Nå trenger vi personer med offensive holdninger og et stort klubbhjerte. Gjennom det teamet som nå skal jobbe med A-lagsgutta, får vi nettopp det, sier sportslig leder Fred Leo Nysæter til klubbens hjemmeside.

Narve Solvoll har tidligere trent flere lag i Brumunddal og kommer nå inn som ny hovedtrener etter Jarl-André Storbæk.

Stort team

Christoffer Heier Solbakken, Torgeir Strand Osmo og Fredrik Haave Andersen blir alle en del av trenerteamet som også skal inneholde en person med ansvar for keeperne.

- Narve vil med sin trenererfaring og gjennom sin sivile jobberfaring være en perfekt leder og lagbygger for årets spillerstall. Han kjenner også våre juniorspillere godt etter to år i G19-teamet, melder Brumunddal.

En rekke spillere har forsvunnet denne vinteren. 14 år etter de to seirene mot HamKam, heter motstanderne nå Gjøvik-Lyn 2, Kolbu KK, Skreia og Ridabu.

- Det jobbes intenst med å få satt sammen A-stallen og i tillegg til de som allerede har bekreftet at de spiller i hvitt og blått i 2024 vil det i løpet av neste uke være en tilnærmet komplett stall, skriver Dala på sin hjemmeside.

Erstattet av Fyllingsdalen

Krisen i Brumunddal-fotballen har vært velkjent og mye omtalt både i lokalpressen og her hos norskfotball.com denne vinteren.

- Uten tiltak og en konkret plan, så er det nok kort vei til 4. divisjon, sa daværende sportslig leder John Arne Holmlund til Ringsaker Blad tidligere i vinter - og fikk helt rett.

Klubben sendte senere ut denne pressemeldingen gjengitt fra Hamar Arbeiderblad:

Brumunddal Fotball har i dag, etter en totalvurdering besluttet å trekke vårt A-lag herrer fra Norsk Tipping-ligaen.

Vi er en stor breddeklubb som er basert på frivillighet med en liten administrasjon. Klubben har ingen spillere på profesjonell kontrakt og det er ingen spillere som mottar lønn for å spille i klubben. Allerede før serieslutt fikk vi beskjed om at flere spillere ville gi seg av naturlige årsaker som ønske om nedtrapping, studier ol. Da serieoppsettet kom like før jul var vi satt opp i en avdeling med blant annet sju turer til Nord- Norge. Etter flere sesonger med stor reisebelastning for våre spillere med turer til Vestlandet og Trøndelag var det kommet til et punkt hvor deler av spillergruppa ikke ville bruke like mye tid på fotballen uten å få noen godtgjørelse for dette.

Resultatet er at enda flere spillere gir seg og store deler av fjorårets spillerstall er borte.

Dette er en situasjon vi selvfølgelig gjerne skulle ønske vi ikke hadde havnet i, men når vi nå er der, vil klubben gjøre det beste ut av det.

Brumunddal Fotball vil derfor kommende sesong spille i 4. divisjon med sitt A-lag herrer og vi er allerede i gang med en ny og offensiv strategi for klubbens A-lag.

Spillergruppa er orientert om vår beslutning og trenerteam og støtteapparat vil bli presentert innen kort tid.

Med vennlig hilsen
Helmer Almerud
Styreleder Brumunddal Fotball

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form