Lukk søk

PostNord-ligaen

May 2, 2021

Gir ikke opp Gamst: - Hadde vært helt magisk å få ham med

Morten Gamst Pedersen har de siste dagene vært linket til Ranheim, men Alta håper også denne sesongen å ha PostNord-ligaens mest profilerte spiller i troppen.

- Vi har en god dialog og god tone med Morten, sier Aleksander Johansen, sportslig koordinator i Alta, til norskfotball.com.

Det kom som en solid overraskelse da 2. divisjonsklubben for drøye 13 måneder siden hentet Gamst Pedersen fra Tromsø og hjem til Finnmark - styrtrik etter ti sesonger i Blackburn.

39-åringen ble utvilsomt PostNord-ligaens mest profilerte spiller gjennom tidene med blant annet over 300 kamper for Blackburn, 83 landskamper samt opphold i TIL, Rosenborg og tyrkiske Karabükspor.

- Vi liker godt at han er åpen med oss om interesse fra andre klubber. Så er det opp til ham å ta et valg, sier Johansen.

Ranheim?

Forrige uke ble det kjent at Ranheim i Obos-ligaen var i samtaler med Gamst. Norskfotball.com vet at trønderne var ivrige på en rask avgjørelse, og i podcasten «Rasmus&Saga» tirsdag fortalte Ranheim-leder Frank Lidahl at nye samtaler foreløpig ikke har ført frem.

- Slik situasjonen er nå, er saken avklart. Da går vi videre, sier Lidahl til Adresseavisen.

Johansen i Alta har allerede re-signert sentrale brikker som Christian Reginiussen, Håvard Nome, Hans Norbye, Øyvind Veseth Olsen, Magnus Nikolaisen og Mats Frede Hansen. Nå venter han på den største stjernen.

- Sånn jeg skjønner er det ikke tatt noen avgjørelse hverken her eller der. Det hadde vært helt magisk å få ham med, sier Johansen.

Pendler

Gamst fra Vadsø, som forrige sesong pendlet fra Tromsø til Alta for å trene og spille kamper, var i fjor tydelig på at målsettingen var å hjelpe Alta tilbake til Obos-ligaen. Finnmarks-klubben har ikke satt noen tidsfrist for når de ønsker en endelig avklaring med tanke på kommende sesong.

- Han sier selv han skal bestemme seg snart. Mitt inntrykk er at vi er like godt på banen her som Ranheim. Jeg vet ikke sikkert, men tror ikke det er flere klubber involvert. Jeg føler ikke Alta er avskrevet på noen måte, sier Johansen.

- Hva taler til Altas fordel?

- Morten var her i fjor, ble kjent med spillerne, folkene og vet hva han får. Vi håper det skal spille inn at han er finnmarking. Han har vært en utrolig bidragsyter i garderoben, tar vare på de rundt seg og er viktig sosialt. Han er vant til å være i miljøer der man må trives for å prestere. Vi håper vi blir enige.

Det har ikke lyktes norskfotball.com å få en kommentar fra Gamst Pedersen onsdag

Foto med tillatelse: Alta IF

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form