PostNord-ligaen

October 1, 2021

Generalprøver i PostNord-ligaen: Målfest i siste test

Moss-opptur mot Asker, mens Vard Haugesund og Øygarden bydde opp til målfest i siste test før seriestarten i PostNord-ligaen.

På Høddvoll var de første 45 minuttene heller tamme mot et ungt Aalesund 2-mannskap, men Kevin Knappens menn satte to baller i gjestenes mål etter pause. Karl Joakim Wrele og Eirik Franke Saunes ble målscorere i siste test før Senja ankommer Sunnmøre søndag til seriestart i PostNord-ligaen.

Hødd-trener Kevin Knappen har framsnakka eget lag som en seriøs utfordrer i tabelltoppen gjennom hele våren, og var klinkende klar i kommentaren til Sunnmørsposten før kampen mot AaFK 2.

- Jeg kan ikke gi noen garantier for opprykk, men de som skal komme foran oss må være ekstremt bra. Vi kommer til å være akkurat like vonde å bryte ned som i fjor, men vi har mer å spille på offensivt. Det kommer til å bli vondt å møte oss, sier Hødds trener til avisa.

På Gjemselund ga Kongsvinger svar på tiltale til Knappen, for opprykksfavoritten har trolig planer om å gjøre oppholdet på nivå 3 kortest mulig etter nedrykket fra OBOS i fjor. Kjelsås ble slått 4-2 etter at Kongsvinger ledet 2-1 halvveis. Martin Hoel Andersen og Brage Berg Pedersen scoret før pause med en Kjelsås-utligning fra Glenn Mjelde Håberg i mellom. Etter hvilen økte Mac Laham og Brage Berg Pedersen før Erik Grønner satte inn en redusering helt på tampen for Kjelsås.

Det var også positive takter å ta med seg fra 1-2-tapet mot Raufoss tidligere i uken for KIL, der Martin Tangen Vinjor scoret Kongsvingers ledermål på Nammo stadion. Sivert Westerlund og Markus Aanesland snudde kampen for Raufoss.

Fløya tok løs på Senja i generalprøven, og Simon Laugsand gav gjestene ledelsen på Fløya arena. Tobias Schjetne utlignet før pause, mens innbytter Abou David Mendy ble matchvinner for Fløya.

Fra 0-3 til 5-0

Øygarden var ikke nådige med Florø som fikk 0-5 i sekken på Knarvik. Joachim S. Edvardsen og George N. Gibson ble begge tomålsscorere, mens Markus Eiane åpne scoringskontoen for sin nye klubb. Trener Tommy Knarvik var også fornøyd med mye av det disiplene hans viste i 0-3-tapet for Brann tidligere i uken, og nå rettes fokus mot første serierunde hjemme mot RBK2.

Trøndernes unggutter spilte forøvrig 2-2 i sin generalprøve mot Levanger. Mathusan Sandrakumar gav gjestene ledelsen på SalMar-banen før pause. Etter hvilen utlignet Edvard S. Tagseth, men Emanuel Vladic sendte Levanger i front på nytt. Håkan Wiedesheim-Paul sikret 2-2.

Det har luktet svidd av Vard Haugesund i årets tre treningskamper under pre-season. 5-3 borte mot Egersund og 3-0 borte mot Øygarden ble fulgt opp med å fylle halve dusinet fullt på Sotra i generalprøven. Chimaobi Vincent Leroy Ifeanyichukwu Joseph-Ifejilika scoret første omgangs eneste mål, før, Erling Flotve Myklebust, Stian Barane(2), Alexsander Stene Krogh og et selvmål sørget for 6-0-seieren.

Kjelsås er herved advart før serieåpningen i Haugesund.

Kvik-trener Tor Thodesen var lite fornøyd etter 1-1 borte mot Fram Larvik i generalprøven. Fabian Ness scoret utligningsmålet rett før pause, etter at gjestene i Framparken også scoret hjemmelagets ledermål.

Tromsdalen er Kvik Haldens motstander i serieåpningen, og Tromsø-gjengen vant 2-1 i generalprøven mot Alta. Finnmarkingens mål ble scoret av Trym Suhr-Stamnes på Skjervøy Arena, der Henrik Baal Andreassen og Andreas Løvland gav TUIL pauseledelse 2-0. Dette var andre treningskamp, der Alta tapte for avdelingskollegaen.

Alta tar i mot Moss i serieåpningen, og der fikk selvtilliten påfyll etter seier 2-1 på Føyka mot Asker. Nykommerne Uno Pedersen og Oliver Midtgård senket en av opprykksfavorittene helt fortjent etter grufulle 2-6 borte mot Kvik Halden. Didrik Sereba gav til og med Asker ledelsen, men Moss snudde altså kampen med to mål.

Tromsdalen vant også 2-1 tidligere i uken mot Senja, der Einar Ness og Dovydas Zala stod for de blå og rødes fulltreffere. Tomas Stabell scoret Senjas mål.

Solide tigre

Nicolay Grimstad senket Fram Larvik, da Bærum tok sin andre strake 1-0-seier i sesongoppkjøringen. Rapportene forteller om en fortjent og overbevisende seier på Sandvika stadion.

Et Obos-toppet Aalesund senket Brattvåg med 3-0 i sommervarmen på nytt kunstgress på Color Line Stadion. 10 av de 11 som starter mot Brattvåg var å finne fra start på bana mot Fredrikstad lørdag kveld. Sigurd Haugen scora dobbelt, før Simon Bolkan Nordli satte inn det tredje målet i kampen som ble spilt over 3x30 minutter.

Egersund var sterke på SR-Bank Arena, der Viking ble slått 2-0 på eget gress. Tigrenes opptur ble besørget av mål fra Patrik Johannesen og Alexander Dang.