Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Går for opprykk nummer fire: - Har truffet blink

Portugisiske Miguel Vieira er klar for sin fjerde norske klubb. Planen er å feire opprykk nummer fire i karrieren i Framparken om ni måneder.

Foto: Digitalsport

Det var kjærligheten som brakte den portugisiske keeperen til Norge foran 2017-sesongen. Etter tre imponerende år i Ørn Horten, ble 31-åringen hentet til Mjøndalen der han fikk tre kamper på øverste nivå.

I for spilte Vieira samtlige 26 seriekamper for Egersund. Det endte ikke med opprykk slik tigrene hadde ambisjoner om, men etter overgangen tilbake til gamle Vestfold fylke og Fram Larvik håper Vieira på feiring i oktober.

- Jeg har tidligere vært med på tre opprykk, og ambisjonen er et fjerde opprykk, sier målvakten til Frams hjemmeside.

Til Horten

Vieira var innom den portugisiske storklubben Boavista i flere perioder før han flyttet til Kypros og Doxa Katokopias. Etter opphold i småklubbene AEK Kouklia, Anagennisi Deryneia (to perioder) og Karmiotissa Pano Polemidion på partyøya, dro målvakten til Horten.

Nå blir det 3. divisjonsfotball i Fram Larvik kombinert med familieliv i Sandefjord der Vieira er bosatt med kone og tvillingsønner.

- Det var viktig for meg å spille i nærheten av familien. Etter samtaler med Haakon og Jostein har jeg stor tro på prosjektet her, sier Vieira og snakker om hovedtrener Lunov og sportslig leder Jensen.

Fram Larvik har ristet av seg nedrykket som var dystert nok til å prege selv de største optimister i ukesvis. Først på overtid i siste serierunde mistet laget plassen på nivå tre da Fløy satte inn det avgjørende 4-1-målet borte mot Kjelsås.

Sterk signering

Trener Lunov blir med Fram ned i 3. divisjon der laget er en av de store opprykksfavorittene sammen med naboen Eik Tønsberg og et stadig forbedret Pors.

- Vi har med en sulten og revansjesugen klubb og spillergruppe å gjøre. Det er energi på et annet språk, og den energien skal utløses i ambisjoner. Ambisjoner om å slå tilbake og komme i angrepsposisjon, sier Lunov.

- I den profilen har vi da truffet blink med Miguel Vieira. Han vil med sin erfaring og nivå, komme inn og forsterke våre intensjoner for sesongen. Miguel er en meget solid distributør med ballen i beina, han har bevist på Norges høyeste nivå at han er en eminent skuddstopper, og han vil vokte den defensive boksen som sin egen hage.

En annen solid forsterkning i motsatt ende av banen er spissen Johan Gulliksen. Han har en fortid i blant andre Ørn Horten og Eik Tønsberg og bidro i fjor til at Halsen berget plassen på nivå fire.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form