Lukk søk

Obosligaen

September 21, 2023

Gamst (41) er tilbake: - Det kribler litt i magen!

Morten Gamst Pedersen (41) blir ikke lei fotball. Nå har finnmarkingen signert for 1. divisjonsklubben Ranheim.

Foto med tillatelse: Alta IF

Ryktene har gått noen dager, og tirsdag bekrefter Ranheim på sin hjemmeside at Gamst Pedersens karriere ikke er over.

- Jeg er alltid spent når jeg kommer til ny klubb, jeg tror det er sunt at det kribler litt i magen. Det er jo noen jeg kjenner fra før her, men nye fjes i både støtteapparat, administrasjon og spillere gjør det man kjenner litt på spenningen, sier 41-åringen til klubbens nettside.

Finnmarkingen har opplevd det meste på fotballbanen både med klubb- og landslag, men er kanskje mest kjent for sine nesten 300 kamper for Blackburn.

Karrieren på øverste nivå i norsk fotball ble avsluttet i Tromsø i 2019, men Gamst føler seg ikke ferdig med fotballen.

Alta og Åsane

Foran 2020-sesongen tok han steget ned i 2. divisjon og vendte tilbake til hjemfylket for å spille for Alta der det ble sju scoringer på 13 seriekamper (halv sesong grunnet pandemi).

Etter 12 mål på 28 kamper i 2021, dro Gamst til Bergen og Åsane med Kåre Ingebrigtsen som sportssjef. I vinter har det vært stille rundt 41-åringen, men nå gjenforenes han altså med Ingebrigtsen i Trondheim.

- Det er noe jeg elsker å holde på med, så jeg er utrolig glad for denne muligheten, sier Gamst.

Pedersen slet med å spille seg til fast plass på Åsane-laget sesongene etter var 2. divisjons desidert største profil med 83 landskamper og en CV motstanderne på nivå tre bare kunne drømme om.

På Extra Arena, der Vadsø-karen har vært aktuell også tidligere, håper den styrtrike 41-åringen å bidra i langt større grad på banen. Utenfor vil han også der være en stor ressurs for klubbens unge spillere.

- Når overgangsvinduet er stengt må vi tenke kreativt. Morten står uten kontrakt og kan tilføre laget massevis av erfaring, sier Tarjei Smågesjø til Ranheims hjemmeside.

Ettårskontrakt

Tirsdag signerte partene en ettårskontrakt på Extra Arena. Ranheim har innledet sesongen med to 2-1-seirer mot Jerv og Bryne og er eneste lag med full pott på nivå to.

Søndag venter KFUM Oslo på Ekeberg der Gamst kan komme til å gjøre comeback under Ingebrigtsen. Partene kjenner hverandre også fra tiden på Lerkendal der de i 2015 tok gull med RBK.

- Vi henter ham fordi han kan tilføre oss noe sportslig, sier Ingebrigtsen til Nidaros.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form