Lukk søk

Lavere divisjoner

May 6, 2022

Gammel Brann-helt ferdig i Bremnes: - Hovedbegrunnelsen er at vi har for høye ambisjoner

Geirmund Brendesæter har tatt Bremnes fra 5. til 3. divisjon, men forlater nå klubben sammen med kollega Magnar Aaland.

Foto: Digitalsport

- Ja det stemmer, begrunnelsen fra styret er at ambisjonene våre er for høye. Men dette vil nok bli en sak på årsmøte i klubben neste onsdag 11. mai der Bømlo og Bremnes må få velge om en vil ha et godt fotballag på Bømlo eller ikke, skriver Brendesæter i en SMS til Haugesunds Avis.

- Hovedbegrunnelsen er at vi har for høye ambisjoner som trenere i forhold til det hovedstyret i Bremnes IL ønsker. Vi gjorde sannsynligvis en stor feil da vi førte laget fra 4. divisjon til 3. divisjon, sier Magnar Aaland til BA.

Saken engasjerer stort i Bremnes-miljøet. Det ble torsdag opprettet en digital underskriftskampanje med budskapet «Me som vil ha nytt hovedstyre i BIL og ha tilbake Geirmund og Magnar som A-lagstrenarar». I skrivende stund har 168 mennesker signert.

- Sjokk

I Facebook-gruppen «Bremnes IL A lag info» beskrives situasjonen med fortvilelse. Der hevdes det at det er klubbens hovedstyre som valgte å avslutte samarbeidet med trenerduoen Brendesæter og Aaland.

I en post på gruppen med over 1000 følgere i går kveld skrev en administrator for siden:

- Det er et like stort sjokk for oss som det er for dere. Vi står med tomme ord, mange spørsmål og et håp om at dette bare er en vond drøm. Kan vi være så snill og få beholde trenerne våre? 

I et annet innlegg beskrives Bremnes' siste fem år med nedrykk i 2018, opprykk i 2019 og nok en opprykksfest i fjor høst. At hele 13 av 17 spillere i sesongens første kamp er fra Bømlo trekkes også frem.

Bremnes IL har sendt ut en pressemelding der man ifølge BA blant annet skriver følgende:

«Årsaken til beslutningen er at A-lagstrenerne sine sportslige ambisjoner ikke er i tråd med hovedstyret sine prioriteringer for idrettsklubben som helhet. I tillegg til at det økonomiske fundamentet ikke er til stede slik hovedstyret ser det i forhold til ønsket satsing fra dagens A-lagstrenere. BIL har en meget bra spillergruppe, som er et solid fundament for en fortsatt god sportslig utvikling i 3. divisjon. Styret ønsker å presisere at en fortsatt vil støtte opp om spillergruppen, støtteapparatet og de nye trenerne. Vedtatte rammer både økonomisk og sportslig vil opprettholdes».

Brann-helt

Nå varsles det mobilisering i fotballmiljøet i Bømlo foran et ekstraordinært årsmøte 11. mai. Den nyopprykkede Bremnes-gjengen fikk en strålende start på sesongen med 3-1-seier i cupen mot naboen Stord.

I serieåpningen ble det seier mot Sandnes Ulf 2 før nok en triumf mot den lokale rivalen foran over 500 tilskuere på Vikahaugane fulgte. På fire seriekamper står Bremnes med sju poeng foran tirsdagens hjemmekamp mot Brann 2.

Geirmund Brendesæter har seks landskamper og et proffopphold i Arminia Bielefeld bak seg, men huskes best for tiden i Brann der han spilte over 300 kamper. I fjor hadde han også styreverv i klubben.

- Jeg har fått flere telefoner, og spillerne er i total harnisk. Dette går ikke på de sportslige resultatene. Spillergruppen er sammensveiset, og de ønsker å utvikle seg hjemme. Men det synes ikke noen i Bremnes noe særlig om, tydeligvis, sier Aaland til BA.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form