Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Fylte fire supporterbusser til opprykkskamp: - Takk for en super opplevelse!

Rundt 200 Råde-supportere tok turen til Sandefjord tirsdag, og 4. divisjonsvinneren håper på over 1000 tilskuere i den avgjørende opprykkskampen neste uke.

Foto med tillatelse: Råde IL Fotball

- Takk for en super opplevelse i Sandefjord i går kveld! Nå starter vi oppladningen til hjemmekampen på tirsdag! Mens trenerteamet og spillerne skal legge en god slagplan til kampen, skal resten av oss planlegge opprykksfestival!, skriver Råde på sin Facebook-side.

Østfold-klubbens satsing med en rekke rutinerte profiler på nivå fem, som blant annet Simen Kind Mikalsen, Julius Adaramola og Maikel, har fått mye oppmerksomhet de siste årene.

I fjor ble Sprint-Jeløy for sterke, men i høst gikk Råde til topps i den tøffe 4. divisjonsavdelingen og møter Sandefjord 2 i opprykkskvalifiseringen.

200 supportere

Til den første duellen på Release Arena tirsdag kveld, satte Råde opp gratis busser til supporterne. Da nummer tre ble full, måtte klubbledelsen fikse en fjerde for å få de rundt 200 tilhengerne til Vestfold.

- At over 200 fra Råde er på plass forteller mye om engasjementet, sier salgs- og markedsansvarlig Morten Skagevang til Fredriksstad Blad.

Da Wally Njie, som spilte vårsesongen for Flint i 4. divisjon, økte til 2-0 for Sandefjord-rekruttene etter 25 minutters spill, begynte de mange Råde-supporterne å frykte at opprykket glipper også denne gangen.

Men Kastriot Visar Murselis reduseringsmål etter pause snudde skepsis til optimisme. Nå er det en offensiv Råde-gjeng som mobiliserer foran tirsdagens returkamp i Østfold.

1000 tilskuere?

Målet foran det helt avgjørende oppgjøret i Råde Idrettspark neste uke er 1000 tilskuere. 4. divisjonsklubben byr på gratis inngang og håper også på støtte fra nabobyene Moss, Fredrikstad og Sarpsborg.

- I tillegg til gratiskamp blir det pølse, brus og mange aktiviteter i idrettsparken. Forhåpentligvis kan vi avslutte den med en opprykksfest, sier Skagevang.

Fotballeder Knut Erik Berg har tidligere fortalt norskfotball.com om satsingen klubben håper skal bidra til opprykk for A-laget samtidig som spillerne bidrar i andre roller på det flotte anlegget.

- Det er alltid noen som skal snakke om penger. Mange tror vi øser ut penger for at disse guttene skal spille på A-laget. De ser kanskje på det som en ren kostnad. Men de skal bidra til å utvikle hele klubben. Forhåpentligvis bidrar de med mer penger inn enn ut. Men det er ikke alle som skjønner slikt. Eller vil skjønne det. Slik vil det alltid være, sa Berg i fjor da klubben presenterte Simen Kind Mikalsen og Maikel.

- Vi sørger for gratis inngang så klart. Alle Råde-lag fra seks år og oppover møtes samme dag for lagbilder og får gratis pølser, vafler og drikke, sier Berg til Fredriksstad Blad nå.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form