Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Fyllingsdalens dilemma: - Problemet er at vi ligger der vi ligger

FK Fyllingsdalen feirer tiårsjubileum som en 3. divisjonsklubb som føler de mangler midler for å satse mot nivå tre samtidig som talentene flytter tidlig.

Foto: Digitalsport

Høsten 2011 ble den daværende 1. divisjonsklubben Løv-Ham og den store breddeklubben Fyllingen enige om en felles satsing i bydelen i Bergen.

Resultatet ble FK Fyllingsdalen som åpnet med en tredjeplass i 2. divisjon etter at det hadde blitt snakket om både 15 millioner i budsjett og spill på øverste nivå. Laget var marginer fra nedrykk to år på rad før det gikk galt da nivået ble spisset i 2016.

Siden har laget med de lilla draktene stabilisert seg som et godt lag på nivå fire.

- Status i klubbens tiende år er at vi produserer masse spillere, men problemet er at vi ligger der vi ligger. Vi får frem spillere som er gode nok for et høyere nivå, så får ikke beholde dem. Det er en utfordring, forteller trener Roy Wassberg til norskfotball.com.

Tre til Brann

Den tidligere Brann-stopperen mener FKF har blitt en talentfabrikk i Bergen, men som A-lagstrener ser han ofte at spillerne forsvinner til større klubber lenge før de aktuelle for 3. divisjonslaget.

- Flere er for gode for 3. divisjon allerede før de er seniorer. Tidligere i år skrev Brann kontrakt med tre av våre gutter. Det hadde vært en fordel å ha A-laget én divisjon høyere. Det hadde hjulpet på litt, sier Wassberg.

- Er det mål å rykke opp til 2. divisjon?

- Ja, man håper jo selvfølgelig det, men det er ikke så mye penger å bruke. Da får vi bruke ungdommen vår. Vi har et ungt lag nå med en rekke spillere våre egne rekker. For min del har det vært en helt bevisst satsing. Skal de bli gode nok, må vi bruke dem.

Åpner mot Bjarg

Som en del av breddefotballen spilte også Fyllingsdalen sin første kamp på over et og halvt år forrige helg da det ble cupseier 2-1 mot Sandviken. I helgen ble det med tap med samme sifre mot Øygarden FK fra divisjonen over.

- Det var to jevne kamper. Jeg syns det ser greit ut for oss. Vi har ikke noe å klage på selv om vi mangler litt rutine, mener Wassberg.

I en avdeling med lag fra Vestlandet samt Ready, Frigg og Lyn fra Oslo er Fyllingsdalens-treneren spent på hvordan de lilla vil hevde seg.

- Jeg tror vi skal klare oss bra. Jeg er ganske sikker på at vi er ok, men om det er godt nok til å være med i troppen vet jeg ikke. Jeg vet for lite om lagene fra Østlandet, sier Wassberg som mener serieåpningen mot Bjarg bør vinnes.

- Hvem er dine favoritter i avdelingen?

- Det er veldig vanskelig å spå, men Frigg, Lyn, Fana og Lysekloster bør nevnes.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form