Lukk søk

Lavere divisjoner

January 11, 2024

Fyllingsdalen på overtid: - Har snudd på hver stein

Fyllingsdalen-ledelsen jobber på overtid med en løsning for å sikre 3. divisjonsspill kommende sesong og har fått utsatt fristen til klokken 17.

Foto: norskfotball.com

Så sent som klokken 11 var ikke Fyllingsdalens videre skjebne avgjort. Norskfotball.com var da i kontakt med daglig leder Bård Groenhaag som henviste til pressemelding én time senere.

Den kom ikke som klokken 12, og det varsles at klubben jobber på overtid med å finne en løsning med utvidet frist til klokken 17. Opprinnelig hadde FKF frist på seg til klokken 12 med å gi NFF et ja eller nei.

- Vi har virkelig snudd på hver stein, men er fremdeles for «short». Samtidig er det ikke snakk om et millionbeløp lenger som vi trenger lenger, sier Groenhaag til Sydvesten rundt klokken 11.30.

Dermed kan det gå mot en løsning på Varden Amfi.

Over én million

Dersom bergenserne takker ja til plassen, går de inn i avdelingen med sju reiser til Nord-Norge (!) samt møter med Elverum, HamKam 2, Hønefoss, Kongsvinger 2, Fredrikstad 2 og Sprint-Jeløy.

Dersom Fyllingsdalen takker nei, og tilbudet går videre, er Halsen og Tromsø 2 de to neste klubbene på listen. Fyllingsdalen anslår at et ja koster klubben mellom én og én og en halv million i reisekostander for 2024.

Klubbens velgjører Trond Mohn uttalte onsdag til Sydvesten at han hadde blitt kontaktet av FKF-leiren.

Brumunddal-krisen viste seg også å være verre enn først antatt da styret denne uken besluttet å trekke laget fra 3. divisjon og fortsette på nivå fem.

- Dette er en situasjon vi selvfølgelig gjerne skulle ønske vi ikke hadde havnet i, men når vi nå er der, vil klubben gjøre det beste ut av det, skriver klubben i en pressemelding signert styreleder Helmer Almerud som først ble omtalt i Hamar Arbeiderblad.

Klubben gikk knallhardt ut mot serieoppsettet i desember og omtalte dette som «grusomt» med sju turer til Nord-Norge. Flere spillere ønsket økt kompensasjon for å være med videre, men styret sa nei til å innføre proffkontrakter.

Flere sentrale spillere forsvant, det samme gjorde trenerduoen Jarl-André Storbæk og Tore Fossum samt sportslig leder John Arne Holmlund.

- Uten tiltak og en konkret plan, så er det nok kort vei til 4. divisjon, sa Holmlund til Ringsaker Blad tidligere i vinter - og fikk helt rett.

Varslet offensiv strategi

På et møte mandag fikk spillerne beskjed om at laget trekkes og Brumunddals beste seniorlag på herresiden kommende sesong blir å finne i 4. divisjon der Brumunddal 2 spilte i 2023.

Her er pressemeldingen gjengitt fra Hamar Arbeiderblad:

Brumunddal Fotball har i dag, etter en totalvurdering besluttet å trekke vårt A-lag herrer fra Norsk Tipping-ligaen.

Vi er en stor breddeklubb som er basert på frivillighet med en liten administrasjon. Klubben har ingen spillere på profesjonell kontrakt og det er ingen spillere som mottar lønn for å spille i klubben. Allerede før serieslutt fikk vi beskjed om at flere spillere ville gi seg av naturlige årsaker som ønske om nedtrapping, studier ol. Da serieoppsettet kom like før jul var vi satt opp i en avdeling med blant annet sju turer til Nord- Norge. Etter flere sesonger med stor reisebelastning for våre spillere med turer til Vestlandet og Trøndelag var det kommet til et punkt hvor deler av spillergruppa ikke ville bruke like mye tid på fotballen uten å få noen godtgjørelse for dette.

Resultatet er at enda flere spillere gir seg og store deler av fjorårets spillerstall er borte.

Dette er en situasjon vi selvfølgelig gjerne skulle ønske vi ikke hadde havnet i, men når vi nå er der, vil klubben gjøre det beste ut av det.

Brumunddal Fotball vil derfor kommende sesong spille i 4. divisjon med sitt A-lag herrer og vi er allerede i gang med en ny og offensiv strategi for klubbens A-lag.

Spillergruppa er orientert om vår beslutning og trenerteam og støtteapparat vil bli presentert innen kort tid.

Med vennlig hilsen
Helmer Almerud
Styreleder Brumunddal Fotball

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form