Lukk søk

Lavere divisjoner

July 10, 2024

Fyllingsdalen kan bli Fyllingen: - Flere mulige oppsider

Etter 13 år kan FK Fyllingsdalen forsvinne denne høsten og bli en del av tradisjonsrike Fyllingen IL.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Arbeidsrapporten for en eventuell sammenslåing med Fyllingen Idrettslag er klar, skriver samarbeidsklubben på sin hjemmeside.

En arbeidsgruppe har jobbet for å finne svar på om FK Fyllingsdalen bør gå inn i Fyllingen Idrettslag. Det skal også klubbens medlemmer ta stilling til på et ekstraordinært årsmøte 18. september.

Avgjørelsen krever to tredjedels flertall. Også Fyllingen Idrettslag må stemme over om de ønsker sammenslåingen.

- Et forhold som har ligget der i mange år, er at flere i medlemsmassen tar til orde for at man bør vurdere å gå tilbake til Fyllingen igjen, fordi de mener det vil gi en bedre plattform å bygge klubb på i fremtiden, sa styreleder Kim André Svenheim under et møte i vinter ifølge Sydvesten.

Rykket ned

1. januar 2012 ble samarbeidet mellom Fyllingen IL og Løv-Ham iverksatt med mål om å doble budsjettet og styrke 1. divisjonssatsingen på herresiden i byen.

Da passet det dårlig at Løv-Ham rykket ned noen måneder i forveien. Etter to 11. plasser på rad rykket nye Fyllingsdalen ned i 3. divisjon høsten 2016.

I år skulle klubben spilt på nivå fem hadde det ikke vært for at Brumunddal trakk laget og bergenserne samlet inn penger til å drifte laget i en meget kostbar avdeling mens klubbens damelag har tilhold på nivå to.

Diskusjon om å en retur til Fyllingen IL er ikke ny, men har blusset opp i takt med de svake resultatene på herresiden. De lilla tok nylig sommerferie på nest sisteplass i 3. divisjon med kun seks poeng.

Stor rapport

Arbeidsgruppens rapport er presentert i sin helhet på Fyllingsdalens hjemmeside. Det presiseres at arbeidsgruppen ikke skal foreslå eller konkludere, men besvare spørsmål og belyse situasjonen.

- Det finnes flere mulige oppsider ved å bli en del av alliansen, heter det i rapporten der det blant annet nevnes strekere klubbkultur, historisk engasjement, kryssidrettslig læring, felles medisinsk støtte, felles oppstart for barn, bedre rekrutteringsmidler, bedre treningsfasiliteter samt større og bedre arrangementer.

Blant ulemper trekkes det frem mulig tap av ressurser, mistet identitet, unik farge, støyende prosess og kostander for klubben.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form