Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Full pott for Skjervøy: - Det er det ikke så mange som hadde trodd

Et av kun ti lag med 12 av 12 mulige poeng i 3. divisjon så langt er nedrykkstippede Skjervøy.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Og selv om det selvsagt er svært lenge igjen av sesongen, har Skjervøy allerede en luke på ni poeng ned til lagene under streken.

Norskfotball.com var en av flere som ikke hadde spesielt stor tro på nordlendingene foran seriestarten. Skjervøy ble tippet nede på en 12. plass, men per nå virker det som en skivebom.

- Vi vet at vi har et godt lag. Vi har hentet inn gode, nye spillere og trent godt. Men at vi står her med 12 av 12 mulige poeng er det ikke så mange som hadde trodd, sier toppscorer Ørjan Skallebø til Nordlys.

Åtte Skallebø-mål

Han scoret fire da Skjervøy innledet sesongen med å slå nyopprykkede Hammerfest 5-2 i Finnmark, puttet ett både i hjemmeseieren mot Skeid 2 og i 2-1-triumfen over Oppsal i Oslo og endte opp med en dobbel sist.

De 122 tilskuerne på Lerøy stadion så ut til å bli vitner til at Skjervøys perfekte start tok slutt da Mjølner ledet 2-0 like før pause, men 50 minutter senere var kampen snudd takket være blant annet to Skallebø-scoringer.

- For en start på sesongen med full pott og kamper der det skjer mye begge veier! Skikkelig rock'n roll-fotball! Noe som målforskjellen på 14-7 også understreker, skriver Skjervøy selv på sin Facebook-side.

-Med tenkt 0-2 til pause hadde jeg bestemt meg for å fokusere på det positive fra omgangen, Med den fantastiske snuoperasjonen ble det en enda lettere pauseprat. Guttene fikk mye skryt og vi bestemte oss for å jage den fjerde scoringen, sier trener Stian Ryslett.

Sarpsborg neste

Også den planen fungerte da Skjervøy-gutten avgjorde Emil Pedersen Winther avgjorde andre omgang med sin første scoring i 3. divisjon.

4-2 og 12 av 12 mulige poeng betyr serieledelse på bedre målforskjell enn Follo og foran hardtsatsende klubber som Lørenskog, Nordstrand og Asker.

I helgen venter en tøff bortekamp mot Sarpsborgs andrelag. Med poeng også der begynner Skjervøy kanskje å melde seg på som en seriøs opprykkskandidat?

- Vi prøver å vinne det vi kan. Det hadde vært artig om vi klarte å henge med lengst mulig og hele veien inn, sier Skallebø til Nordlys.

Dette skrev norskfotball.com om Skervøy i sitt tabelltips:

Skjervøy skal ha ok sjanser til å klare seg i denne avdelingen, men må sikte på å få enten Oppsal eller et andrelag eller to bak seg. Senja og Krokelvdalen ble slått greit i cupen, men motstanden blir en annen her. Marco Mauno Johannessen, Mathias Bjørgve, Jesper Simonsen og Johannes Valle er hentet inn for å erstatte blant andre Krister Skogli, Thomas Braathen og Martin Traasdahl. Nøkkelen til ny kontrakt for Stian Rysletts gutter kan ligge i en sterk hjemmeform på Lerøy stadion.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form