Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Frykter videre restriksjoner: - Et mareritt

Frem til fredag - minst - er det kun lagene i Eliteserien og Toppserien som får lov til å gjennomføre normale treninger i Norge. NFF krever en rask endring.

Foto: Digitalsport

Norskfotball.com har de siste ukene snakket med en rekke personer tilknyttet PostNord- og Norsk Tipping-ligaen om dagens restriksjoner, veien og videre og forventningene til fredagens pressekonferanse.

NFF var onsdag i forrige uke sammen med flere andre særforbund og NIF i møte med helsemyndighetene og kulturminister Anette Trettebergstuen.

Nå venter er samlet Fotball-Norge spent på hva reglene blir fra og med fredag.

- Pandemien har snart vart i to år, mange er vaksinerte og slitasjen rundt å ha en oppdeling som under forrige nedstenging, der en stor gruppe ikke fikk mulighet til å spille fotball i lang tid, er veldig stor. Tanken på en ny slik periode er for oss et mareritt, sier NFF-elitedirektør Lise Klaveness til fotball.no.

Toppidrett?

Frem til og med fredag - minst - må alle seniorlag i Norge under øverste nivå trene i grupper på maks 20 stykker med maks én meter avstand.

Dette rammer også da flere av lagene i Obos-ligaen som startet opp denne uken. Et av NFFs krav er at toppidrettsdefinisjonen utvides fredag til å gjelde også nivå to for kvinner og menn samt PostNord-ligaen.

- I møtet var vi opptatt av at vi håper det er mulig å åpne for en annen tilnærming som tar utgangspunktet at den generelle anbefalingen om en meters avstand ikke tolkes som et forbud mot kontakt i selve fotballspillet. Vi er forpliktet til å legge press på å få til andre løsninger, sier Klaveness.

- Gi oss tillit, så tar vi et stort ansvar, var et av NFFs klare budskap i møtet forrige uke og i en artikkel på NFFs hjemmeside denne uken.

La frem forslag

I en pressemelding onsdag meldte NIF om et «godt og konstruktivt møte». Idrettspresident Berit Kjøll la frem tre konkrete forslag innenfor barne- og ungdomsidretten, voksenidretten og toppidretten:

* Norsk idrett foreslår likebehandling av barn og unge opp til og med 20 år, slik at ungdom får samme mulighet til å trene og konkurrere som barn.  

* Toppidretten bør prinsipielt holdes åpen hvor toppidrettsutøvere kan trene og konkurrere som normalt. Disse utøverne lever allerede med strenge smittevernsrestriksjoner, de har en høy bevissthet omkring smittevern og de aller fleste er fullvaksinerte. Særforbundene bør selv kunne definere sin toppidrett. Dersom tiltak likevel anses som nødvendig for toppidretten mener Idrettsforbundet at unntakene for toppidrett, under enhver omstendighet, ikke kan settes snevrere enn det den var ved forrige nedstengning.

* Voksne utøvere bør kunne trene og konkurrere som normalt innenfor et ansvarlig smittevernsregime som alle særforbundene har tilrettelagt for.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form