Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Frykter svakt rekruttlag skal ødelegge opprykket: - Vil helt klart ha betydning

Høst, serieinnspurt og frustrasjon over andrelagene henger sammen. I Moss frykter man et svakt Odd 2 kan koste dem spill i Obos-ligaen i 2023.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

Så sent som tirsdag skrev norskfotball.com at det går mot rekruttrekord i 2. divisjon neste sesong. Det utløser neppe jubel hos mange, og i Moss kikker man nervøst på terminlisten foran thriller-innspurten.

- Vi har selvsagt registrert at det er slik, men vi ønsker ikke å bruke energi på det vi ikke får gjort noe med, sier Moss-trener Thomas Myhre til Moss Avis.

I 2. divisjon avdeling 1 leder Moss på bedre målforskjell enn Arendal foran siste serierunde etter overtidsseieren over Vard Haugesund sist som utløste ville jubelscener fra de over 1700 tilskuerne på Melløs.

Møter Odd 2

Også ambisiøse Arendal gjorde jobben og slo Egersund 1-0 i toppkampen i sør der pene 1373 mennesker var på plass. Moss har fem mål å gå på ned til opprykksrivalen foran møtet med Ullern i Oslo.

Arendal? De møter Odd 2 i Skien. Et Odd-lag som kjemper om ny kontrakt i 2. divisjon kunne vært gode nyheter for Moss, men klubbens lag på toppnivå spiller kamp kun fire timer senere mot Vålerenga. Det kan meget vel bety et ungt Odd-mannskap klokka 14.

- Vi skal etter beste evne stille så godt lag vi kan. Jeg håper at den kampkonflikten som oppstår i sesongavslutningen ikke påvirker sluttregnskapet, det ville i så fall vært veldig synd, sier Odd-sportssjef Morten Rønningen til Moss Avis.

- Når man tar bort ett eller to A-lagsledd, så vil det helt klart ha betydning for hva Arendal møter i Odd 2 i siste serierunde. Vi skal gjøre det vi kan for å være konkurransedyktige, men for MFK så kan det få betydning. Det er ikke noen komfortabel situasjon for oss å være i med tanke på at våre uttaksmuligheter vil påvirke andre på denne måten, sier Odd-trener Knut Rønningene.

Flytting?

Dersom for eksempel Moss vinner 1-0 og Arendal 6-0 er det sørlendingene som kan feire opprykk til Obos-ligaen lørdag. Moss Avis har også vært i kontakt med NFF om kampkollisjonen som preget Odd-laget i siste serierunde:

- Problemstillingen er tatt opp, diskutert og vurdert av oss. Konklusjonen er at vi ikke kan legge føringer på spilleplan i Eliteserien og rettighetshavers mulighet til å velge kamper basert på spilleplan til andrelagene i lavere divisjoner, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

Han bekrefter at å flytte hele 2. divisjonsrunden til for eksempel søndag også har vært vurdert, men at kampene spilles som planlagt.

Problemstillingen er langt fra unik og vil oppstå så lenge andrelagene er en del av seriesystemet. Søndag spilles siste serierunde i 3. divisjon kun noen timer før seks av kampene i Eliteserien, men dette ser ikke ut til å kunne påvirke opp- og nedrykk på nivå fire.

Runden i Obos-ligaen spilles lørdag.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form