Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Freder nummer 1: - Takknemlig for alt jeg har fått oppleve

Kaptein Ulrik Rygg hedres etter en lang karriere i Ready. Ingen keepere kommer noensinne til å spille med nummer 1 på ryggen i Oslo-klubben igjen.

Foto med tillatelse: Ready Fotball

Rygg starter karrieren på Gressbanen hos Ready allerede som 5-åring og avslutter nå spillerkarrieren i samme klubb 24 år senere.

- Det blir veldig rart å ikke skulle ta på Ready-drakten igjen. Men jeg kommer som supporter på sidelinjen. A-laget vil alltid stå meg veldig nært, så jeg vil selvsagt følge med videre som tilskuer, sier Rygg til klubbens hjemmeside.

Drakt fredes

I en tradisjon som kanskje er mest kjent fra ishockey velger Ready å frede draktnummer 1 i klubben til ære for målvakten. Ryggs drakt skal nå henges opp i klubbhuset på Holmen i hovedstaden.

- Det har vært en stor ære for meg å spille på A-laget, representere klubben og ikke minst å få bære kapteinsbindet. Jeg har utrolig mange gode minner, sier Rygg og fortsetter:

- Som i 2016 med en veldig god spillergruppe og sammensveiset vennegjeng til fjorårets klubbrekord med 2. runde i NM mot Strømsgodset. Jeg er takknemlig for alt jeg har fått oppleve.

29-åringen stopper på 125 kamper for Ready - noe som er klubbrekord. Smestad-gutten, som er broren til fotballtrener Jonas, har også vært innom Vålerenga, Kjelsås, Lyn og Røa før han i 2016 vendte tilbake til moderklubben som har klart å etablere seg i 3. divisjon.

Hylles

Selv om spillerkarrieren i Ready nå er over, blir Rygg å se mye på Gressbanen også fremover. Han jobber nemlig som trener i klubben der han har gjort mye mer enn å stoppe baller.

Ifølge Readys hjemmeside har Rygg vært botsjef, arrangert sosiale tilstelninger, bidratt til innhold på sosiale medier og fungert som materialforvalter.

- Det blir et stort savn for A-laget og det er med blandede følelser vi nå skal takke av en ekte klubblegende. Ulrik er, og vil alltid være, Ready. Takk for alt du har gjort for MSA og vi er beæret over å kunngjøre at vi vil hedre deg med å frede draktnummer 1 og gi det en plass i klubbhuset. Vi er også glade for at du skal fortsette som trener i klubben, sier styreleder Nina Onsrud.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form