Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Fredag kommer fasiten: - Synd å splitte Oslo-lagene

Få endringer nok en gang eller stokke om helt? Fredag får landets 28 2. divisjonsklubber vite hvem de skal møte neste sesong.

Foto: norskfotball.com

- Litt synd å splitte Oslo-lagene, men samtidig vanskelig å unngå, skriver breddefotballekspert Jørgen Tjærnås som en kommentar til sitt forslag på Twitter.

Han foreslår at Kvik Halden og Strømmen flyttes over i avdeling 2 og bytter plass med Kjelsås og Bærum. Det betyr at de fem klubbene fra hovedstaden fordeles med Grorud, Kjelsås og Ullern i én avdeling og Vålerenga 2 og Lyn i den andre.

Nedrykkslagene Grorud og Stjørdals-Blink vil ende i hver sin avdeling.Det er også ventet at de seks opprykkslagene Lyn, Aalesund 2, Brann 2, Fram Larvik, Junkeren og Strømsgodset 2 fordeles likt tre-tre.

Presenteres fredag

Avdelingsoppsettet for 2. og 3. divisjon vil bli presentert i forbindelse med cupfinaleseminaret som arrangeres på Ullevaal stadion denne helgen.

Etter det norskfotball.com får opplyst legges det opp til en TV-sending fredag ettermiddag der de 28 2. divisjonslagene og 84 3. divisjonslagene vil få vite hvilke motstandere som venter i 2023.

Fra 2021 til 2022 var det få endringer i de to 2. divisjonsavdelingene blant lagene som endte fra nummer 2 til 11. Da ble Kvik Halden og Moss flyttet over i avdeling 1 og byttet plass med Levanger og Kjelsås.

Øygarden FK (konkurs i vår), Odd 2, Staal Jørpeland, Eidsvold Turn, Asker og Frigg rykker ned og erstattes av de seks nyopprykkede lagene som samtidig sørger for rekord i antall andrelag på dette nivået.

Prøver igjen

Arendal er den av de 28 klubbene som var nærmest ved å komme seg ut av 2. divisjon uten å klare det denne sesongen med sitt kvalifiseringstap mot Skeid.

Trener Roger Risholt leder en ambisiøs gjeng i sør støttet av en klubb med solide midler på dette nivået. Da er planen tydelig foran den lange oppkjøringen og 2023-sesongen: forbedre seg og kjempe om opprykk på ny.

- Vi må bygge videre på at vi har hatt en god sesong der vi har utviklet spillet vårt. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke klarte målet om å rykke opp i år, men jeg kan love mer moro på Norac stadion neste sesong, sier Risholt til Arendals hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form